• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" sigurno bez trojice napadaju Estoniju: Nema Karačića, Predragovića i Burića

Autor Dragan Šutvić

Ostali bi, prema riječima selektora Šumana, trebalo da se pojave na Ilidži

 Rukomet BiH Estonija kvalifikacije ne igraju Karačić Predragović i Burić Izvor: Promo/RS BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je počela da se okupljna na Ilidži, kako bi počela priprema za dva duela grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Estonije.

Prema riječima selektor Bilala Šumana, u tim duelima bh. selekcija će biti oslabljena, jer će izostati Ivan Karačić, Srđan Predragović i Senjamin Burić.

Možda će vas zanimati

Nakon što prvog dana obave testiranje na korona virus i dobiju rezultate, bh. rukometaši će početi s radom. Selektor je odlučio da će im dati slobodan dan 31. decembra, a zatim ih ponovo okupiti prvog dana 2021. godine.

"Za razliku od utakmica u novembru, sada očekujem ekipu u gotovo punom sastavu, s tim što Ivan Karačić nije dobio dozvolu od strane kluba da dođe u BiH, jer je imao težu povredu protiv Njemačke. Bio je pozitivan i na COVID-19, tako da je ostao u Izraelu. Srđan Predragović ima problema s leđima i kičmom, tako da ni on neće biti na ovom okupljanju. Neće biti ni Senjamina Burića, koji očekuje dijete pa će i on propustiti januarske utakmice. Ostale igrače očekujemo na okupljanju", kazao je Šuman

Prvu utakmicu bh. rukometaši igraće u Polvi 6. januara, a drugi četiri dana kasnije u Bugojnu.

Polazak za Estoniju planiran je 3. januara.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Naravno, idemo s velikim optimizmom. Znamo šta nam znače ove dvije utakmice. Biće teško, jer je Estonija pokazala da može biti ozbiljan rival. Odigrala je odličan meč u Austriji, bila je blizu iznenađenja. Biće teško igrati u Estoniji, jer su na domaćem terenu bilo veoma dobri i protiv Njemačke, koja ih je tek u završnici slomila i deklasirala s 12 razlike. No, idemo tamo s optimizmom, znamo šta nam znače ovi bodovi za nastavak kvalifikacija. Svaka pobjeda nam otvara put prema Evropskom prvenstvu na koje svi želimo ponovo da se plasiramo", zaključio je selektor bh. tima.

Poslije nekompletna dva kola u grupi 2 lider je Njemačka s četiri boda, a slijedi je Austrija s dva i utakmicom manje. BiH i Estonija su bez bodova, s tim što bh. tim ima duel manje.

Na Evropsko prvenstvo, koje će se 2022. godine održati u Slovačkoj i Mađarskoj, plasiraće se prva i druga selekcija iz svake od osam kvalifikacionih grupa te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Plasman na EURO 2022 osiguran je domaćinima Slovačkoj i Mađarskoj te aktuelnom šampionu Španiji i drugoplasiranoj Hrvatskoj.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC