• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjednica IO FS BiH u toku: Hoće li BiH konačno dobiti selektora?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Glavni kandidati Sergej Barbarez i Bugarin Ivajlo Petev.

 Sjednica IO FS BiH u toku: Hoće li BiH konačno dobiti selektora? Sergej Barbarez Ivajlo Petev Izvor: Anadolija/Samir Jordanović

U Sarajevu je u 14 časova počela sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FS BiH) na kojoj bi trebao biti biran selektor ”A” reprezentacije BiH.

Kao dva najozbiljnija kandidata za nasljednika Dušana Bajevića na klupi ”zmajeva” proteklih dana spominjani su Sergej Barbarez, nekadašnji kapiten selekcije BiH kojeg favorizuje javnost u Federaciji BiH, ali i većina reprezentativaca, te Bugarin Ivajlo Petev, želja pojedinih članova Izvršnog odbora FS BiH, predvođenih budućim predsjednikom saveza Vicom Zeljkovićem.

Možda će vas zanimati

Da bi selektor bio izabran na današnjoj sjednici potrebna je dvotrećinska većina prisutnih na sjednici, ukoliko, naravno, bude zadovoljen kvorum za održavanje sastanka (15 članova ima ”fudbalska vlada” BiH).

Mogući scenarij je i da na današnjoj sjednici ne bude dovoljno podignutih ruku za nekog od kandidata pa da u ponovljenom postupku na narednoj selektor bude izabran većinskim brojem glasova prisutnih na sastanku.

Prema nedavno izmijenjenom Statutu FS BiH, za odluku i tada treba biti najmanje jedan od predstavnika IO FS BiH delegirani iz oba entitetska saveza. U slučaju Federacije BiH mora biti zadovoljen uslov da ”za” glasa i najmanje jedan član IO FS BiH iz kantonalnog i županijskog saveza.

Prema posljednjim informacijama, nije isključena opcija ni da ukoliko ne bude dovoljno glasova za Barbareza i Peteva, članovi IO FS BiH raspravljaju o izboru i nekog od preostalih kandidata sa kojima je Stručna komisija, u sastavu Emir Spahić i Zvjezdan Misimović, obavila razgovore.

Izbor selektora nekadašnje saigrače iz zlatne generacije Bosne i Hercegovine, koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, ostavio je na različitim stranama. Spahić je za izbor Barbareza dok je Misimović za stranca Peteva.

(Anadolija)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC