• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavoljub Muslin za MONDO, o preuzimanju reprezentacije BiH: Moja vrata za saradnju su otvorena!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni stručnjak u razgovoru za naš portal otkrio da kontakata sa čelnicima Fudbalskog saveza BiH, bar za sada, nije bilo, a ukoliko do njih dođe, nije nemoguće da ga u budućnosti gledamo na selektorskoj klupi "zmajeva".

 Slavoljub Muslin za MONDO, u preuzimanju reprezentacije BiH: Moja vrata za saradnju su otvorena! Izvor: MN PRESS

Iako se još u oktobru pominjao kao potencijalni novi selektor reprezentacije BiH, do pregovora, samim tim ni dogovora između Fudbalskog saveza BiH i Slavoljuba Muslina nije došlo.

U krovnoj kući fudbala BiH i dalje tragaju za nasljednikom Dušana Bajevića, a iako je na današnjoj posebnoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH trebalo da bude odlučeno ko će ubuduće predvoditi "zmajeve", to se nije desilo, a za novi datum "Dana D" za bh. fudbal određen je 4. januar.

Možda će vas zanimati

Od odlaska Bajevića sa klupe BiH, mnoga imena dovodila su se u kontakt sa selektorskom pozicijom. Na kraju je knjiga spala na dva slova, Sergeja Barbareza, kojeg je predložio Spahić, te Ivajla Peteva, kandidata Zvjezdana Misimovića.

Ipak, članovi Izvršnog odbora FS BiH nisu mogli da se usaglase, tako da će BiH u 2021. godinu ući bez selektora.

U međuvremenu su ponovo aktuelizovane priče o dolasku Muslina za kormilo bh. tima. Ipak, kako je nekadašnji selektor Srbije naglasio u razgovoru za naš portal, nikakvih zvaničnih kontakata do sada nije bilo.

"Vaše kolege ne prestaju da me zovu, a svima kažem da do sada nisam obavio nikakve zvanične razgovore. Moguće da se to povezuje zbog mog odličnog odnosa sa Emirom Spahićem, koji je moj nekadašnji igrač i često se čujemo, ali u posljednje vrijeme nije bilo nikakvih razgovora oko mog dolaska u BiH", jasno je rekao Muslin na početku razgovora za MONDO.

Izvor: MN PRESS

Ipak, ukoliko do kontakata dođe, jasno je da je Muslin zainteresovan za razgovor.

"Mogu samo da kažem da, ukoliko me budu zvali, naravno da ćemo da razgovaramo, jer je ljudski i kulturno da se porazgovara sa bilo kim. Moja vrata za saradnju su otvorena i to je sve što mogu reći u ovom trenutku", dodao je naš sagovornik.

Muslin je i ranije bio jedan od kandidata da preuzme BIH, još u vrijeme kada je Baždarević bio selektor, ali tada nije došlo do dogovora dvije strane.

"Pratim sve reprezentacije iz bivše Jugoslavije, kao i evropski fudbal. Gledao sam kvalifikacije putem TV-a, pratio sam BiH i u vrijeme kada je selektor bio Mehmed Baždarević i Robert Prosinečki, sada i Dušan Bajević, znam da dosta igrača igra u jakim klubovima. Ali, naravno da bi trebalo vrijeme da se upoznam sa svima, ali to nije nikakav problem. Najbolje igrače upoznaš kad ih treniraš", rekao je Muslin o igračkom kadru s kojim raspolaže reprezentacija BiH.

Od odlaska sa kormila Srbije, sa kojom je izborio plasman na Mundijal 2018. godine, ali ni to nije bilo dovoljno da sačuva posao, nije imao previše uspjeha u trenerskom poslu.

Ipak, kandidata uvijek ima, ali za sada niko nije zadovoljio ukuse 67-godišnjeg stručnjaka.

"Uvijek ima nešto. Zovu ljudi koji su zainteresovani. Negdje nismo uspjeli da se dogovorimo, neke sam odmah odbio bez ikakvog razgovora jer to nisu klubovi i reprezentacije koji bi me interesovali. Nisam u situaciji da moram da prihvatam bilo šta. Isključivo me interesuje taj 'čelendž', sportski izazov, što mi je bio sa repreznetacijom Srbije", kaže Muslin.

Izvor: MN PRESS

Pojedini članovi IO FS BiH isticali su i finansijske uslove, te da su oni jedan od razloga zašto pojedini stručnjaci nisu željeli ni da čuju za klupu BiH. Kako kaže Muslin, one nema te probleme.

Svjestan je finansijske moći svih reprezentacija i klubova na našoj regiji.

"Ne bih da pričam koliko će biti, šta će biti, jer do toga nismo došli. Meni je važno da u sportskom dijelu dođe do dogovora, da se poklope ambicije, a poslije bismo razgovarali o finansijskim uslovima. Bezveze je pričati o ciframa. Ako ih interesujem, prvo treba da se dogovorimo sa sportske strane šta i kako, da vidimo sve mogućnosti, da sve bude čisto jer to je za mene izuzetno važno. Reprezentacija BiH, kao i selekcija Srbije, nisu u mogućnosti da plaćaju kao neki klubovi i reprezentacije sa kojim sam imao kontakte i toga sam svjestan. Najvažnije je da se pridržavamo onoga što je dogovoreno", zaključio je Muslin.

Anketa

Da li biste voljeli Muslina na klupi BiH?

  • Da

    100% (14)

  • Ne

    0% (0)

Da li biste voljeli Muslina na klupi BiH?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC