• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li "zmajevi" u ponedjeljak dobiti selektora? Sve je u magli!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na sutrašnjoj sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine tema je izbor novog selektora.

 FS BiH u ponedjeljak bira novog selektora: Sve je u magli Izvor: Anadolija/Nihad Ibrahimkadić

Budući predsjednik FS BiH Vico Zeljković bio je ranije kategoričan da će sutra "zmajevi" dobiti nasljednika Duška Bajevića, rekavši da su najozbiljniji kandidati Bugarin Ivajlo Petev i nekadašnji kapiten Sergej Barberez.

Možda će vas zanimati

Nesporno je Barbarez veliki favorit sarajevskih medija, dok je navodno bugarskom stručnjaku naklonjenija banjalučka javnost, iako dokaza u vidu nekih konkretnih izjava nije bilo.

Svi se uglavnom pozivaju na svoje "izvore" navodeći da su se zbog toga u mišljenjima mimoišli Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, koji su i predložili pomenute trenere uz Marka Simonea, italijanskog stručnjaka.

Sarajevski mediji prenose da je Miske ostao pri svojim kandidatima (Petevu i Simoneu), dok je Spaha čvrsto uz svog nekadašnjeg saigrača iz "zmajeva", koji ma ko šta tvrdio o njegovim namjerama, nema ni sekund trenerskog iskustva.

Da bi sutra bio izabran selektor neophodno je po Statutu FS BiH (član 38.) da dobije podršku dvije trećine prisutnih članova (11 od 15), od čega jedan glas mora da bude iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, a dva glasa iz FS Federacije BiH (po jedan predstavnik iz Kantonalnog i jedan predstavnik iz Županijskog saveza).

Prema saznanjima portala "Faktor" Zeljković i ostali članovi iz FS RS neće podržati Barbareza, dok većina od 10 članova IO FS BiH iz FBiH nisu za Peteva.

Ako se to ispostavi tačnim, onda će FS BiH biti u pat poziciji i u Novu godinu će "zmajevi" ući bez novog selektora, što bi moglo da znači i da će Petev i Barberez da otpadnu iz kombinacije.

"Nije isključeno da od januara FS BiH krene u potragu za trećim, kompromisnim rješenjem, zvalo se ono Husref Musemić, Aljoša Asanović ili Slavoljub Muslin...", piše pomenuti sarajevski sajt.

Bilo kako bilo, mora se brzo reagovati jer kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo počinju već u martu 2021. godine.
Budući selektor "zmajeva" svoj debi bi trebalo da ima 24. marta, kada na gostovanju u Finskoj počinju kvalifikacije za Mundijal u Kataru. Sedam dana kasnije, bh. tim će dočekati Francuze, a u grupi su još Ukrajina i Kazahstan.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC