• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni Pape Sušić ima poruku za budućeg selektora BiH: Ognjen Vranješ nije nikog ubio!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine, koji je jedini odveo "zmajeve" na jedan Mundijal, mišljenja je da novi selektor može da pozove Banjalučanina Ognjena Vranješa nazad u reprezentaciju jer nije uradio ništa toliko strašno.

 Safet Sušić: Ognjen Vranješ nije nikog ubio, ako bude trebao selektoru neka ga pozove Izvor: MONDO/Samir Cacan

U intervjuu za "Sportske.ba", Pape je odgovorio na "najškakljivije pitanje u bh. fudbalu posljednjih godina" - povratak Ognjena Vranješa među "zmajeve".

Možda će vas zanimati

"Ne znam… Po meni treba zvati najbolje igrače. Ja sam uvijek bio za to. Ako selektor smatra da mu je potreban, zašto da ne? Koliko znam nikoga nije ubio ili napravio nešto strašno pa da ga ne bi trebalo zvati. Imao je privatnih problema… Ne znam šta da kažem. Mislim da nije napravio ništa specijalno da ga ne bi trebalo zvati", izjavio je Pape o aktuelnom igraču belgijskog Anderlehta.

Podsjetimo, Vranješa je iz selekcije BiH odstranio selektor Robert Prosinečki zbog kontroverzi izvan terena. U posljednjih nekoliko godina bio je na udaru najvatrenijih navijača BiH zbog tetoviranja mape Republike Srpske i četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata Momčila Đujića, ali i zbog navodne afere sa beogradskom pjevačicom Jelenom Karleušom.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ipak, u javnosti se nerijetko pojave ideje o njegovom povratku u nacionalni tim BiH, za koji je uvijek davao maksimum, a sam Vranješ je prije godinu dana priznao da mu je žao što je odstranjen zbog "nefudbalskih stvari".

"Žao mi je što su me se onako, olako, odrekli, boli me to... Selektor Prosinečki samo mi je poslao poruku u kojoj je napisao da zbog ogromnog pritiska javnosti više ne može računati na mene. Ništa više. A sam selektor najbolje zna kakav smo odnos imali kada je on naslijedio (Mehmeda) Baždarevića", rekao je Vranješ sarajevskom "Dnevnom avazu" u oktobru prošle godine.

Pomenuti Baždarević takođe je potvrdio da Vranješ nije nacionalista i da je uvijek ginuo u dresu BiH.

"Iskren da budem, dok sam bio selektor, Vranješ je bio izuzetan profesionalac i pravi momak koji se uvijek borio za našu reprezentaciju, svaki minut… I dobro igrao, dobro se ponašao. Prema tome, Ogija izuzetno cijenim. A to što se dešavalo izvan terena, iskreno, nisam previše ni pratio. Znate da me druge stvari, osim terena i fudbala, uopšte ne zanimaju…", rekao je Meša prije nešto više od godinu dana.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC