• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković potvrdio da će novi selektor "zmajeva" biti izabran 28. decembra: Petev i Barbarez su favoriti!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Budući predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković potvrdio je da bugarski stručnjak Ivajlo Petev i nekadašnji kapiten "zmajeva" Sergej Barbarez imaju najbolje šanse da budu izabrani za novog selektora BiH.

 Vico Zeljković: Ivajlo Petev i Sergej Barbarez su favoriti za selektora BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Tema izbora nasljednika Dušana Bajevića skinuta je sa dnevnog reda sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, održane u utorak na Ilidži, jer se na sastanku nije pojavio jedan od članova Stručne komisije Emir Spahić, koji je zajedno sa Zvjezdanom Misimovićem bio zadužen za razgovore sa kandidatima.

Zakazana je zato nova sjednica, na kojoj će jedina tačka biti izbor selektora, a Zeljković je istakao za "Nezavisne novine" da odgađanja odluke više neće biti.

Možda će vas zanimati

"Zakazana je sjednica za ponedjeljak, 28. decembra, i tada će biti izabran novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. To je sigurno da ćemo tada dobiti selektora", rekao je Zeljković banjalučkom dnevnom listu.

Budući predsjednik bh. kuće fudbala je otklonio višednevna medijska nagađanja u vezi sa listom kandidata na kojoj su, uz Sergeja Barbareza i Ivajla Peteva, činili još i Sergej Jakirović, Husref Musemić, Amar Osim, Marko Simone, Mehmed Baždarević, Ermin Šiljak, Aljoša Asanović...

"Petev i Barbarez su najozbiljniji kandidati u ovom trenutku. Naravno, to ne znači da neko drugi ne može biti izabran za selektora. Lista kandidata je i dalje otvorena", rekao je Zeljković i dodao:

"Formirana je Stručna komisija koja razgovara sa potencijalnim kandidatima i oni procjenjuju u ovom momentu da li ima osnova, odnosno pričaju s onim kandidatima za koje misle da mogu odgovoriti zadatku selektora. S onima za koje smatraju da u ovom trenutku nisu rješenje za funkciju selektora ne obavljaju razgovore. Jednostavno - to je pošteno, jer bolje je ne obaviti sa nekima sastanak i razgovor ukoliko se već zna da taj neko nije u planu. Nema potrebe da se nekom daje nada ili razgovara čisto formalno".

Mediji su prenijeli i informaciju da je do odgađanja izbora selektora došlo i zbog međusobnih nesuglasica između Spahića i Misimovića. Navodno je Spahićev prvi izbor Barbarez, dok se Misimović zalaže za Peteva.

"To ne mogu komentarisati. To morate pitati njih. Tačno je jedino da se Emir Spahić u utorak nije pojavio na sjednici Izvršnog odbora FS BiH iz privatnih razloga. To je ono što ja znam. Što se tiče spinovanja o nekim nesuglasicama između njih dvojice, to stvarno ne znam. Mislim da nesuglasica nema", naglasio je Zeljković.

Budući selektor "zmajeva" svoj debi bi trebalo da ima 24. marta, kada na gostovanju kod Finske počinju kvalifikacije za Mundijal u Kataru. Sedam dana kasnije bh. tim će dočekati Francuze, a u grupi su još Ukrajina i Kazahstan.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kaka

Petev je novi selektor definitivno. Vidio sam ih na sastanku u jednom elitnom objektu!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC