• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin zainteresovan za klupu "zmajeva": Otvoren sam za bilo kakav razgovor!

Autor mondo.ba

Srpski fudbalski stručnjak Slavoljub Muslin ne bi imao ništa protiv da postane novi selektor Bosne i Hercegovine.

 Slavoljub Muslin zainteresovan za mjesto selektora BiH Izvor: MN PRESS

Muslim je trener sa velikim iskustvom koji je u samo dvije godine od posrnule reprezentacije Srbije napravio tim koji je odveo na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a u bogatoj karijeri najviše je radio u Francuskoj, Belgiji i Rusiji.

Možda će vas zanimati

U razgovoru za portal "Reprezentacija.ba", osvrnuo se i na mogućnost da preuzme "zmajeve" nakon što je aktuelni kormilar Dušan Bajević najavio odlazak sa klupe BiH.

"A vidite, već više od godinu dana sam bez trenerskog posla i moram priznati da sam se iskreno poželio rada. Bilo je u proteklom periodu nekih upita, kombinacija, ali većinom su to bili klubovi koji meni baš i nisu bili interesantni. Reprezentacija je nešto drugo. To je izazov za svakog trenera, pa i za mene, tako da sam spreman za bilo kakvu priču. Još mi se radi, zdravlje me služi, imam motiva…", izjavio je Muslin.

Srpski trener je u periodu kad je Mehmed Baždarević bio smijenjen sa mjesta selektora "zmajeva" kontaktiran od Fudbalskog saveza BiH.

"Postojao je kontakt sa ljudima iz BiH, ne krijem, ali nije došlo do dogovora. Od tada se nismo čuli. U svakom slučaju, otvoren sam za bilo kakav razgovor da vidim da li smo na istoj talasnoj dužini. Pratio sam u proteklom periodu reprezentaciju i šteta je što se nije plasirala na Evropsko prvenstvo", dodao je Muslin.

Osim njega, kao moguće rješenje na klupi "zmajeva" pominjani su u medijima i Mladen Krstajić, Vahid Halilhodžić, Safet Sušić, čak i Sergej Barbarez i Emir Spahić u tandemu, iako nemaju trenerskog iskustva.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC