Fudbal

Bivši predsjednik Čelika osuđen na tri mjeseca zatvora!

Autor Nebojša Šatara

Nekadašnji prvi čovjek zeničkog kluba Selvedin Šatorović osuđen je na zatvorsku kaznu zbog nesavjesnog rada.

Izvor: Anadolija/Haris Badžić

Šatorović je bio predsjednik Čelika od 5. januara do 14. juna 2017. godine a zaradio je krivičnu prijavu zbog neregularnosti.

Opštinski sud u Zenici je danas donio presudu u kojoj je navedeno da je Šatorović kriv da je nesavjesno postupio, te je bez konsultovanja v.d. generalnog direktora u to vrijeme Adnana Nuhagića potpisao Sporazum o izmirenju finansijskih potraživanja od 06.06.2017. godine između igrača Mahira Karića i Čelika.

"Isplatio je fudbaleru 11.000 KM duga, koji je u stvarnosti iznosio 9.140,84 KM. Ovim gestom Šatorović je počinio krivično djelo Nesavjestan rad u službi iz člana 387.stav 1.KZ FBiH pa se na osnovu tog člana i propisa osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca zatvora", navodi se u presudi suda, koje su prenijeli lokalni mediji.

Zenički sud naložio je takođe i da Mahir Karić, koji je trenutno igrač bijeljinskog Radnika, a u karijeri je bio i član banjalučkog Borca, vrati novac u iznosu 1859,16 KM zeničkom klubu u roku od mjesec dana od pravomoćnosti presude.

Osuđeni funkcioner ima pravo žalbe, a Čelik se trenutno takmiči u Kantonalnoj ligi.

(mondo.ba)

Tagovi