Spreman za debi!

Piksi ga pozvao da debituje, on jedva dočekao šansu: Osvojio sam Svjetsko prvenstvo, znam da igram velike mečeve!

Autor Bojan Jakovljević

Reprezentacija Srbije bi pod Draganom Stojkovićem mogla da pretrpi najveće promjene na mjestu desnog beka.

Izvor: MN PRESS

"Orlovi" čekaju svoj prvi meč pod Draganom Stojkovićem Piksijem, a iskusni stručnjak je uneo neke novine u nacionalni tim. 

Na desnom beku je pozvao dva igrača iz domaćeg prvenstva. Jedan je već nastupao za Srbiju, a drugi je debitant. 

Milan Gajić je poslije zlata sa U20 selekcijom na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu gledan kao sljedeće rješenje po toj strani odbrane, ali se pomalo "izgubio" u Francuskoj. Potom ni u Crvenoj zvezdi nije puno igrao, ali od dolaska Dejana Stankovića na mjesto trenera jedan je od najstandardnijih u timu. 

Poslije 34 utakmice ove sezone sada je na spisku Dragana Stojkovića Piksija, što je za njega velika čast. 

"Presrećan sam i velika mi je čast što sam ponovo dobio poziv za nacionalni tim Srbije. Svaki igrač se potajno nada da će biti pozvan u reprezentaciju i to je za mene jedna radosna vijest. Zahvalio bih se selektoru Stojkoviću na ukazanom povjerenju. Radi se o legendi Crvene zvezde i srpskog fudbala, tako da je dodatna čast dobiti njegov poziv. Želio bih da zajedno zacrtamo ciljeve i radimo na njihovom ostvarenju u narednom periodu" istakao je Milan Gajić.

On je prije svega sjajan u ofanzivnom dijelu igre, ističe se jakim šutom i preciznim centaršutom, ali ističe da i pored sjajne sezone ima prostora za napredak. 

"Dobra sezona je iza nas, svi zacrtani ciljevi su ostvareni. Prezadovoljan sam igrom tima i partijama koje sam pružao. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti još više da se usavršavamo i unapređujemo nivo igre. U fudbalu nema vremena za odmor i svaka sljedeća utakmica je najbitnija. Mi smo maksimalno skoncentrisani na postavljeni cilj, a to je dupla kruna", dodao je on. 

Na kraju je naglasio da je spreman za velike mečeve, jer ih je već igrao u dresu sa državnim grbom. 

"U mlađim reprezentativnim selekcijama sam bio učesnik i evropskih i svjetskih takmičenja. Osvojio sam Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu, tako da znam kako je igrati na velikim takmičenjima. Naravno znatno je veća odgovornost igrati za A selekciju, ali cilj je isti. Već u martu nas očekuju tri kvalifikacione utakmice. Treba se spremati korak po korak i težiti zacrtanom cilju a to je plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru", podvukao je Gajić.

Tagovi