• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi Piksijev spisak! Veliko iznenađenje - bek TSC-a! Nema Kolarova, Matića, Milivojevića, Ljajića...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Na ove igrače srpski selektor računa!

 piksi-objavio-prvi-spisak-reprezentacija-kvalifikacije-za-svetsko-prvenstvo Izvor: Fudbalski savez Srbije

Srbija je dočekala novog selektora Dragana Stojkovića Piksija, a zajedno sa njim i novi sastav reprezentacije!

Legenda srpskog fudbala objavio je spisak "orlova" za važne martovske utakmice na početku kvalifikacija za Mundijal i očekivano napravio neke promjene.

Možda će vas zanimati

Najveće iznenađenje je pozivanje desnog beka TSC-a Marka Petkovića (28), iskusnog defanzivca koji je igrao za Crvenu zvezdu, Spartak Moskvu i za mladu reprezentaciju. On je 2015. i 2016. sakupio dva nastupa za "A" reprezentaciju, ali od tada nije bio blizu selekcije.

Takođe, na spisku je i veliki srpski talenat Ivan Ilić (19), nekadašnji Zvezdin vezista koji odlično igra za Veronu kao pozajmljeni igrač Mančester sitija. Uz njega, u vezi je i Uroš Račić (22) iz Valensije, koji takođe igra u veznom redu.

Posmatrajući spisak, Piksi je najveće promjene napravio u odbrani i sredini, gdje nema kapitena Aleksanra Kolarova, iskusnog Nikole Maksimovića, kao i Luke Milivojevića, Adema Ljajića, a ni Nemanje Matića, koji se prošle godine oprostio od "orlova".

Sa druge strane, u vezni red je uvršten kreator igre AEK-a Nenad Krstičić (30), a u odbrani je i desni bek Crvene zvezde Milan Gajić (25), osvajač Mundijalita na Novom Zelandu koji je godinama igrao za U-21 reprezentaciju, ali nije debitovao za prvi tim.

GOLMANI:

Predrag Rajković (Rems), Marko Dmitrović (Eibar), Đorđe Nikolić (Bazel)

ODBRANA

Stefan Mitrović (Strazbur), Nikola Milenković (Fiorentina), Uroš Spajić (Fejenord), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Serkl Briž), Marko Petković (TSC), Milan Gajić (Crvena zvezda), Filip Mladenović (Legija)

SREDINA TERENA

Mihailo Ristić (Monpelje), Saša Lukić (Torino), Uroš Račić (Valensija), Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Radonjić (Herta), Dušan Tadić (Ajaks), Nenad Krstičić (AEK), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Filip Đuričić (Sasuolo), Darko Lazović (Verona), Marko Grujić (Porto), Ivan Ilić (Verona), Andrija Živković (PAOK), Filip Kostić (Ajntraht)

NAPAD

Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Ajntraht), Dušan Vlahović (Fiorentina), Đorđe Despotović (Rubin)

Podsjetimo, Srbija će na početku kvalifikacija igrati tri utakmice u martu i one bi mogle da oblikuju i izgled i tok dalje borbe srpskog tima za Mundijal. Prvi protivnik biće Republika Irska 24. marta na "Marakani", tri dana kasnije će na istom stadionu igrati Srbija i Portugal, a 30. marta će reprezentacija igrati protiv Azerbejdžana u gostima

Na taj način, "orlovi" će već do kraja ovog mjeseca znati kako stoje stvari i koliko će biti realno nadati se plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2022.

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC