• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrio sve! Krstajić o Srbiji na Mundijalu: Zašto Bane nije bio kapiten i zašto je Jović išao umjesto Mijata?

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji selektor "orlova" objasnio neke od svojih odluka pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

 mladen-krstajic-reprezentacija-srbija-svetsko-prvenstvo-branislav-ivanovic-jovic-gacinovic Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije je u srijedu i zvanično dobila novog selektora - Dragana Stojkovića Piksija.

Njegov cilj će biti odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, a ono održano u Rusiji 2018. i dalje budi neke nedoumice. O njima je govorio tadašnji selektor Mladen Krstajić!

Možda će vas zanimati

Aktuelni trener TSC-a iz Bačke Topole bio je na brojnim udarima u to vrijeme, kako zbog konačnog spiska igrača koji su predstavljali Srbiju na Mundijalu, tako i zbog činjenice da je kapitensku traku na tom turniru nosio Aleksandar Kolarov, a ne dotadašnji kapiten Branislav Ivanović.

"Da li je bilo nekih igrača koje sam mogao da vodim na Mundijal u Rusiju, a nisam? Sad, kad vratim film, naravno da je moglo drugačije. Pitali su me odmah, otkud Luka Jović? Imali smo Mitrovića i Prijovića, koji nas je odveo na SP, kako da njega ne vodim, iako je bilo pritisaka za njega, jer je otišao u Saudijsku Arabiju. Luka Jović mi je bio potreban kao treći špic, realno", počeo je Krstajić u razgovoru za "Kurir".

"Nažalost, Gaćinović koji je igrao u kvalifikacijama nije otišao. Možda je on više zasluživao, nego Jović. Nekoga od mlađih igrača morao sam da vodim. Ali, ja sam pravio tim. E, to je nešto što sam ja prošao."

Izvor: MN PRESS

Krstajić je situaciju u kojoj se zadesio uporedio sa onom kada je on bio igrač i kada je očekivao da će biti dio reprezentacije Jugoslavije na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Tada je selektor "plavih" bio Slobodan Santrač.

"Trebalo je da idem na SP kao igrač, a ode pokojni Bunjevčević umjesto mene. Prođem pripreme sa reprezentacijom, oni iz Hajata na Mundijal, a ja i Grozdić kući. Šta da radim, višak! A otišli su Albert Nađ i Miki Stević. Neko od njih dvojice je igrao lijevog beka, moju poziciju, a ja nisam otišao. Koji je to apsurd? A, obojica zadnji vezni. Selektor je tako sastavio i gotovo. I zato imam pravo da kažem da sam pravio tim i da je u Rusiju otišla ekipa koju sam ja odabrao."

Krstajić se potom posebno osvrnuo na Branislava Ivanovića i činjenicu da je oko dotadašnjeg kapitena bilo mnogo bure u fudbalskoj javnosti.

"Bane Ivanović! Nije tu bilo nerazumijevanja. Poštujem Baneta i njegovu karijeru, čak smo nešto malo i igrali zajedno u reprezentaciji. Razmišljao sam na duže staze. Danas je neko tu, sutra dolazi neko novi. Hajde da ne pravimo mitove. Imao sam viziju da podmladim reprezentaciju. Gledao sam da neko ko može više da doprinese bude novi kapiten. Moja ideja je bila Aleksandar Kolarov. Moja odluka i moj stav. Nema tu bilo kakve sujete i bilo čega protiv bilo koga. Da se vrati situacija opet bih isto uradio. Vjerujem da je Kolarov mogao da izvuče više od svlačionice. Nešto lično protiv Baneta, ili bilo koga, nemam ništa. Onda ide priča, da li ću ga staviti, ili neću. Da li će Bane srušiti Dekija Stankovića? Hajde sad da gledamo Mitrovića, da ga guramo, da ima 110 utakmica. Ako nastavi ovako, srušiće sve rekorde. Kakve veze da li neko ima 30 ili 50 utakmica? Čime se mi bavimo? To su srpska posla! Ko ima najviše utakmica u dresu Srbije? Baš me briga! Ne interesuje me! To su nebitne stvari u životu", zaključio je Mladen Krstajić.

(MONDO/Kurir)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC