• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac "bez pola tima" na stadionu gdje nikad nije pobijedio: "Sve to nam daje dodatni motiv!"

Autor Dragan Šutvić

Crveno-plavi će sutra gostovati Veležu, koji nikad nisu pobijedili u Mostaru - a do sada je bilo 11 prilika za to

 m:tel Premijer liga BiH 21. kolo Velež Borac najava Maksimović Vranješ Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Poslije trijumfa nad Olimpikom (2:0) na startu proljećnog dijela sezone, fudbalere Borca sutra uveče očekuje jedno od "ukletih" gostovanja u m:tel Premijer ligi BiH.

Crveno-plavi će sa početkom u 18 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport, gostovati Veležu, na stadionu gdje nikad nisu trijumfovali od osnivanja takmičenja.

Možda će vas zanimati

Velež i Borac su jedanaest puta igrali na stadionu Rođeni od formiranja prvenstva na nivou cijele BiH, a banjalučki klub nikad nije stigao do cijelog plijena! Tri puta je uspio da dođe do boda, a na čak osam od pomenutih 11 utakmica nije uspio da postigne pogodak, o čemu je, između ostalog, u najavi utakmice govorio i trener Borca Marko Maksimović

"Riječ je, svakako, o derbiju kola uz utakmicu Sarajevo – Zrinjski. Ulog je veliki jer se šest ekipa potpuno ravnopravno bori za Evropu i mnogo je bitno da se bodovi skupljaju na svakoj utakmici. Utakmice Borca i Veleža su specifične jer znamo svi da je Borac u prošlosti teško dolazio do povoljnog rezultata, čak nikada nije pobijedio u Mostaru, ali isto tako ne može ni Velež da se pohvali nekom velikom tradicijom u Banjaluci. Sigurno to daje dodatni motiv da, uz sve probleme koje imamo, pokušamo da budemo maksimalno koncentrisani na zadatke i pokušamo da iznenadimo Velež", poručio je Maksimović na jutros održanoj konferenciji za novinare.

Maksimović je pohvalno govorio o sutrašnjem rivalu.

"Imaju kontinuitet u posljednjih par godina, što u stručnom kadru, što u rukovođenju klubom. Ne mijenaju puno ekipu, duže su na okupu, u posljednje dvije godine mijenjaju samo napadače, sve ostalo je isto. Imaju dobre pojedince u vidu Radovca, Zvonića, imaju dobre bekove, odlične krilne napadače Brandaa, Cvijanovića, Anđušića... ali isto tako i dobrog trenera Feđu Dudića. Biće teška, ali nadam se i neizvjesna utakmica, ali i sa srećnim krajem za nas", istakao je Maksimović.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Situacija sa igračim kadrom nije nimalo idilična – nedostajaće, praktično, pola tima!

"Neće biti Lukića, Jovanovića, Dujakovića, Milojevića koji mora na operaciju, Ćorić nema pravo nastupa zbog tri žuta kartona, a imamo i situaciju sa Melegom i Brtanom, gdje je mala šansa da će ijedan od njih dvojice početi utakmicu, ali će svakako ići na put. Imali su određenih problema u posljednja dva-tri dana, sad se dobro osjećaju, ali jako je teško poslije četiri dana netreniranja i problema koje su imali, pa ćemo vidjeti šta ćemo sa njima", naveo je Maksimović.

Kapiten Stojan Vranješ mišljenja je da je sad možda trenutak da banjalučki premijerligaš stigne do premijernog, istorijskog trijumfa nad "rođenima" na njihovom stadionu.

"Mislim da u posljednjih nekoliko godina utakmice Borca i Veleža postaju istinski derbiji. Nismo imali uspjeha u utakmicama u Mostaru, ali mislim da uz jedno zajedništvo i čvrstu utakmicu možemo da dođemo do povoljnog rezultata. Znamo da Velež igra dominantno kući, da su veoma agresivni, ali mislim da smo u ovom momentu spremni da odgovorimo na sve izazove koji su ispred nas i da uz što manje grešaka pokušamo da se u Banjaluku vratimo sa bodovima. Posljednju utakmicu smo izgubili uz par individualnih grešaka i to je odlučilo taj derbi. Nadam se da ćemo sutra mi biti ta ekipa koja će iskoristiti greške protivnika i da ćemo se zadovoljni vratiti kući", naveo je Vranješ.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 21. kolo

Petak:

Velež – Borac (18.00)

Subota:

Krupa – Široki Brijeg (14.00)

Tuzla siti – Željezničar (14.00)

Sarajevo – Zrinjski (19.00)

Nedjelja:

Radnik – Mladost (17.00)

Ponedjeljak:

Olimpik – Sloboda (14.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pitanje

Da li ima pravo nastupa novopridošli Grk, i hoće li igrati tamo?

БЛ

Побједићемо сутра

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC