• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi uživo otkrio - biće iznenađenja: Već ima spisak, evo kako će igrati Srbija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Gostovanje Dragana Stojkovića u Dnevniku RTS-a donijelo nam je nove informacije o budućnosti srpske reprezentacije.

 dragan-stojkovic-piksi-selektor-gostovanje-rts-izjava-spisak-igraca-petak-iznenadjenja-precrtani Izvor: RTS/Screenshot

Jutros je postao selektor, ali će tema medija u Srbiji biti danima. Dragan Stojković Piksi, jedno od najvećih fudbalskih imena na ovim prostorima, prihvatio se posla u reprezentaciji Srbije. Ugovor je potpisan na četiri godine, ali je prvi cilj - Mundijal!

Gostujući u Dnevniku RTS-a novi selektor nacionalnog tima Srbije je govorio o svom stručnom štabu, ambicijama, planovima, filozofiji igre, ali i promjenama u nacionalnom timu koje donosi. Na spisku koji će biti objavljen u petak biće iznenađenja.

Možda će vas zanimati

Svi su jedinstveni u ocjeni da Dragan Stojković Piksi treba da bude selektor, a novom selektoru prija takva uloga.

''Zahvaljujem na takvom mišljenju. Trudiću se da opravdam očekivanja. Dugo je sve trajalo, danas je postalo zvanično. Doživljavam ovo vrlo emotivno. Nije riječ o klubu nego o predstavljanju zemlje. Satisfakciju mi predstavlja mišljenje javnosti da sam ja pravi izbor'', rekao je Stojković.

Bivši reprezentativac, a kasnije i predsjednik FSS, vraća se u srpski fudbal nakon mnogo godina. I to vjerujući da Srbija može na Mundijal.

''Da ne vjerujem, ne bih se prihvatao. Imamo potencijal kao ekipa, možemo da odgovorimo na zahtjeve. Kvalifikacije će biti izazov, ja čvrsto vjerujem da možemo. Neće biti lako, nikad nije lako. Naša grupa je komplikovana i teška, ali moramo da se koncentrišemo na sebe. Treba da napravimo jaku grupu'' dodaje Piksi, koji sprema iznenađenja.

Prvi spisak novog selektora biće predstavljen u petak.

''Spisak će biti u petak, ja ga već imam i u glavi i na papiru. Ne znam kako će javnost gledati i vidjeti, ali će biti iznenađenja na njemu'', pomalo zagonetno je rekla peta Zvezdina zvijezda.

Srpski fudbal trenutno ima probleme na raznim stranama, ali selektor reprezentacije Srbije može da utiče samo na jedan dio njih.

''Na meni je da riješim neke probleme, a to je rad u fudbalu - pronalaženje rješenja. Upravo tu vidim, da kroz neke taktičke zamisli, osvježavanje tima... dolazimo do igre koja će se svima svidjeti. Tražim, želim i volim da moja ekipa diktira igru, da dominira. Hoću da od nas zavisi. Ne obraćam previše pažnju na protivnike'', rekao je Piksi kog čekaju mečevi protiv Irske, Portugala i Azerbejdžana u periodu od 24. do 30. marta.

Na kraju razgovora bilo je riječi i o stručnom štabu, odnosno posebno o Japancu Kacušito Kinošiju koji će biti kondicioni trener tima.

''On od prvog dana karijere radi sa mnom. Pozvao sam ga i pitao, on je prihvatio. Igrači neće letjeti, ali imam povjerenja. Izabrao sam dobre ljude za stručni štab. Cilj je odlazak na Svjetsko prvenstvo. Mene samo to zanima. Iskoristiću svaki trenutak da igračima objasnim moju filozofiju. Ovo je kreativan posao, ja ga volim jer možete da izvlačite maksimum iz igrača'', zaključio je Dragan Stojković, novi selektor Srbije.

Dragan Stojković jutros je, na neobičan način - bez konferencije za medije, predstavljen kao novi selektor Srbije. Ta pozicija je bila upražnjena skoro 80 dana, a na zvaničnom sajtu FSS pojavila se jutros i prva izjava novog vođe nacionalnog tima.

(mondo)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC