• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobra vijest za Piksija i Srbiju: Portugal u Beograd stiže oslabljen - zvijezda Mančestera ne dolazi i nije jedini?

Autor Dragan Šutvić

Bliži se okršaj "orlova" i šampiona Evrope.

 reprezentacija-srbija-piksi-selektor-kvalifikacije-portugal-bruno-fernandes-mancester-karantin Izvor: MN Press/Profimedia/Colorsport/Ashley Western/SIPA

Dragan Stojković Piksi je u srijedu i zvanično postao selektor Srbije, a moguće je da je već u četvrtak dobio odličnu vijest.

Portugal bi u meču protiv Srbije u Beogradu mogao da bude oslabljen nedolascima nekoliko igrača koje bi "predvodila" prva zvijezda Mančester junajteda!

Naime, vijesti sa Ostrva idu u pravcu da Ole Gunar Solskjer neće dozvoliti Brunu Fernandešu da bude dio reprezentativnog okupljanja krajem marta i da zbog toga on neće nastupiti protiv Srbije u Beogradu.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. počinju za "orlove" 24. marta protiv Republike Irske, a tri dana kasnije će i dalje aktuelni šampion Evrope igrati protiv Srbije.

Biće to odlična prilika da vidimo šta "orlovi" predvođeni Piksijem mogu da urade, ali moguće je da će Portugalci biti oslabljeni.

Fernandeš, jedan od najboljih igrača Premijer lige ove sezone, i dalje nije dobio "zeleno svjetlo" od menadžera Solskjera. Razlog je taj što bi po povratku na Ostrvo, Fernandeš morao da prođe stroge karantinske mjere, zbog kojih onda Junajted ne bi mogao da računa na Portugalca još neko vrijeme poslije završetka s obavezama u reprezentaciji.

To bi žestoko pogodilo Junajted koji se najviše oslanja na Fernandešov kvalitet, a treba napomenuti i da su FIFA i UEFA u vrijeme pandemije dozvolile kao opciju klubovima da ipak odbiju da puste pojedine igrače da se odazovu nacionalnim timovima, upravo iz gore navedenih razloga.

Za Portugal dodatni problem pravi to što veliki broj njihovih igrača nastupa u Premijer ligi. Recimo, na posljednjem okupljanju selekcije Portugala u novembru bilo je pozvano čak 10 igrača iz Premijer lige, a kako se situacija oko korona virusa "zaoštrava", moguće je da neki od njih ostanu u Engleskoj krajem marta.

Da ovo nije problem koji ima samo Mančester junajted, govori i izjava Jirgena Klopa... 

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC