Odlazi

Bomba iz Hrvatske – Mamić je osuđen i ide iz Dinama: Već je podnio ostavku – pred istorijsku utakmicu!

Autor Bojan Jakovljević

Braća Mamić su pravosnažno osuđena i dok je jedan odavno otišao iz Hrvatske, drugi je sada zvanično napustio klub! I to na dan presude!

Izvor: Profimedia

Poslije pravosnažne presude izrečene Zdravku i Zoranu Mamiću, kao i nekadašnjem visokom čelniku Dinama Damiru Vrbanoviću klub je napustio i drugi od braće Mamić.

Zdravko je već neko vrijeme u Bosni i Hercegovini, dok je njegov brat Zoran bio trener "modrih". Samo tri dana pred revanš meč sa Totenhemom u osmini finala Lige Evrope on je podnio ostavku. 

"Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravosnažna ja je prihvatam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljem radu", rekao je Zoran Mamić 

Njegova ostavka je prihvaćena na Upravnom odboru kluba, ali ne zna se ko će nastaviti da vodi ekipu i ko će biti na klupi u revanšu sa Totenhenmom. 

Takođe je veliko pitanje šta će biti sa milionima koje Mamići moraju da vrate? 

Braći Mamić i Vrbanoviću su pored zatvorskih izrečene i novčane kazne, pa im je naređeno da vrate čak 52 miliona kuna (6,8 miliona evra) , ali taj će novac po svemu sudeći ići u budžet Hrvatske.

Grupe navijača koje su se sve vrijeme borile protiv Zdravka Mamića bune se zbog toga i žele da se novac vrati u klub, a hrvatski mediji ipak navode da će završiti na državnom računu.