• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović zadovoljno trlja ruke: Treća utakmica u kojoj nismo primili gol, znamo šta radimo

Autori Bojan Jakovljević Autori 000

Trener Borca može biti izuzetno zadovoljan igrom i rezultatom u duelu sa Radnikom.

 Borac - Radnik 2:0 Marko Maksimović zadovoljno trlja ruke: Treća utakmica u kojoj nismo primili gol Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac je večeras bez većih problema slavio na Gradskom stadionu protiv Radnika 2:0, te drugi dio m:tel Premijer lige BiH okončao na četvrtoj poziciji 38 bodova, dva manje od trećeplasiranog Veleža.

Golovima Stojana Vranješa i Elvisa Mehanovića "crveno-plavi" stigli su do 12. ovosezonskog trijumfa, te su se nakon slavlja u Širokom Brijegu u Kupu BiH, vratili na pobjednički kolosijek i u prvenstvu.

Možda će vas zanimati

"Poslije fizičkog i emotivnog pražnjenja protiv Širokog Brijega, znali smo da nas očekuje teška utakmica protiv Radnika, koji je defanzivno kompaktna ekipa. Međutim, otvorili smo utakmicu na vrijeme i mislim da su igrači pokazali karakter, iako to još nije ono što bismo htjeli da bude. Ali, s obzirom na skraćen roster, bilo je veoma dobro. Ovo je treća utakmica na kojoj nismo primili gol, što pokazuje da znamo šta radimo. Treba tu još dosta rada, ali idemo od utakmice do utakmice", poručio je Maksimović.

Osim utakmice protiv Veleža, kada je Borac djelovao potpuno bezidejno, Maksimović nema šta da zamjeri svojim igračima.

"Reakcija poslije utakmice u Mostaru bila je odlična, a i danas je bila dobra. Bitno je da Borac ima grupu dobrih igrača koji trebaju da postanu tim. Jasno mi daju do znanja da to svakim danom postaju. I dalje smo bez Jovanovića i Milojevića, Lukića, sada i Pavlovića, Dujaković se vraća, tako da se borimo sa svojim problemima. Ali ovi momci koji su tu rade maksimalno i tako moramo nastaviti", rekao je Maksimović.

Poznat je i raspored trećeg, odlučujućeg dijela prvenstva. Borac će i narednog vikenda biti domaćin, kada u Banjaluku stiže Mladost iz Doboja kod Kaknja.

"Za vikend nam dolazi Mladost, sve ekipe su blizu i mislim da će do kraja biti neizvjesno. Drago mi je što je tako, jer niko ništa neće moći da računa unaprijed, ni kod kuće, ni na strani. U to sam siguran."

KUP BIH

Čeka se i žrijeb polufinala Kupa BiH. "Napravili smo ozbiljan posao plasmanom u polufinale Kupa BiH jer idemo na oba fronta. Tu su još i ozbiljne ekipe Sarajeva, Tuzla sitija i Klisa. Raduje me pristup i energija koju igrači pokazuju iz dana u dan, a treba da ostanemo skromni i da nastavimo da radimo."

Njegov kolega sa suprotne strane Darko Nestorović nije želio da daje duže komentare.

"Neću puno pričati, mogu samo reći zaslužena pobjeda Borca, čestitam im i želim sve najbolje u nastavku prvenstva", bio je kratak Nestorović.

Nakon kompletirana 22 kola, Borac je drugi dio sezone završio kao četvrtoplasirani, što znači da će na početku trećeg kruga igrati protiv Mladosti, ponovo na Gradskom stadionu.

Radnik je, s druge strane, sada bodovno izjednačen sa Olimpikom, koji je u zoni ispadanja, a narednog vikenda odlazi na još jedno teško gostovanje, i to Veležu u Mostaru.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC