• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamić ide u zatvor - na šest i po godina: Mora da vrati 52 miliona, osuđena još trojica!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sud u Hrvatskoj donio konačnu odluku.

 Mamić ide u zatvor - na šest i po godina: Mora da vrati 52 miliona, osuđena još trojica! Izvor: Profimedia/SIPA/CROPIX/PONGRANCIC

Trener Dinama iz Zagreba bi mogao da ode u zatvor prije nego što sezona bude završena! Sud u Hrvatskoj potvrdio je presude Zdravku i Zoranu Mamiću, kao i preostaloj dvojici ljudi protiv kojih se godinama vodio postupak.

Zdravku Mamiću zatvorska kazna od šest i po godina zatvora, njegovom bratu Zoranu koji je trenutno trener Dinama manje. On je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci, dok Davor Vrbanović mora da odsluži tri godine zatvorske kazne. Poreski inspektor Milan Pernar osuđen je na tri godine i dva mjeseca.

Možda će vas zanimati

Istom prilikom hrvatsko sudstvo ukinulo je dio presude koji se odnosi na Milana Pernara, a poništena je odluka da se Zdravku Mamiću oduzmu dvije nekretinine ukupne vrijednosti 244.000 kuna (preko 30 hiljada evra). Nekada prvi čovjek zagrebačkog Dinama ipak nije ''jeftino'' prošao. On će morati da vrati čak 52 miliona kuna (preko 6,8 miliona evra) jer je osuđen po gotovo svim tačkama optužnice.

Samo neke od stvari za koje je ova trojka optužena su uzimanje i davanje mita, umanjenje poreza, odnosno podjela novca od transfera Dejana Lovrena i Luke Modrića, što su bile ''najkrupnije '' tačke.

Zdravko Mamić se tokom 2018. godine preselio u BiH, koja ne želi da ga izruči Hrvatskoj jer ima dvojno državljanstvo i kazneno djelo za koje je osuđen nije na isti način propisano u toj zemlji. Za razliku od njega, Zoran Mamić i Damir Vrbanović mogli bi da se suoče sa zatvorskom kaznom, jer se trenutno nalaze u Hrvatskoj.

Sudski postupak koji je završen ovom presudom trajao je više od tri godine. Tada je izrečena nepravosnažna presuda, koja je tek danas potvrđena.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC