• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravko Mamić otkrio - patrijarh Porfirije me odmah zvao: Katolik sam ali ga ljubim svim srcem, dolazim u Beograd!

Autor 000

Legendarni "Maminjo" je prijatelj novog srpskog patrijarha.

 zdravko-mamic-patrijarh-porfirije-prijatelji-za-7-dana-ucinio-vise-za-ljubav-srba-i-hrvata Izvor: (MONDO - Stefan Stojanović), MN PRESS

Legendarni hrvatski fudbalski "guru" i tvorac moćnog Dinama Zdravko Mamić prijatelj je novog srpskog patrijarha Porfirija.

On je kazao da se čuo sa patrijarhom Porfirijem, koji mu je rekao da će se moliti za njega, a onda je otkrio brojne zanimljive anegdote.

"Gledao sam dnevnik i mislio da moram da nađen način da čestitam svom prijatelju kad mi je zazvonio telefon. Zvao me Porfirije", rekao je Zdravko Mamić u intervjuu za ELTA TV u kojem je govorio i o novom selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju, duelu Crvene zvezde i Milana...

Možda će vas zanimati

Bez obzira kakvo mišljenje imate o njemu, da li ste ga nedavno slušali ili ne, Zdravko Mamić, prvi čovjek zagrebačkog Dinama, zvanično savjetnik u klubu, svakim pojavljivanjem u javnosti oduševi ili bar privuče pažnju.

"Alfa i omega" Dinama je u junu 2019. godine osuđen nepravosnažno na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja preko 30 miliona evra iz kluba, ali se prije izricanja presude preselio u BIH odakle ne može biti izručen Hrvatskoj, nije "razočarao" ni u najnovijem intervjuu za banjalučku ELTA televiziju.

"Ja sam toliko oduševljen. Desilo se nešto predivno, gledao sam TV i gledao izvještaj sa inauguracije gdje mu državnici i velikodostojnici čestitaju, nije prošlo pola sata i mislio sam 'moram naći način da svom prijatelju Porfiriju Periću čestitam' kad mi je zazvonio telefon. On mi se javio na telefon. Zvao me Dule Savić koji je bio pored njega, bili su tu još neki zajednički prijatelji. I Porfirije mi se javio i ja sam iskoristio priliku da mu čestitam. Rekao sam mu da sam dirnut da se u trenutku svog slavlja i svih obaveza sjetio mene. On mi je kraju rekao da će moliti za mene, a rekao je da zna gdje sam ja u Međugorju i da ja molim za njega", rekao je Mamić.

Onda je nastavio sa lijepim i emotivnim riječima o patrijarhu Porfiriju.

"To je jedna divna priča koja će obilježiti moj život sigurno, a možda i njegov. Sjećam se da sam ga u Zagrebu ugostio na stadionu, proveo ga kroz svlačionicu. Sjećam se kad smo na Cvjetnom trgu u Zagrebu uz tamburaše pjevali zajedničke pjesme. Vidim da je on više u sedam dana učinio za ljubav između srpskog i hrvatskog naroda, pa i svih naroda na ovih prostorima. Palac gore za Porfirija. On je i moj Porfirije i ja ga ljubim svim srcem, svim bićem i kad budem u prilici, bez obzira što sam katolik, neću se libiti da ga posjetim u Beogradu i odem na njegovo misno slavlje".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Mamić nema samo lijepo mišljenje o novoizabranom srpskom patrijarhu, već i o novom selektoru fudbalske reprezentacije Srbije, Draganu Stojkoviću Piksiju.

"Piksi je najdivnija stvar koja se desila Srbiji. Nedavno sam govorio kao da sam znao da će doći Piksi. Govorio sam kakva to osoba treba doći na čelu hrvatske reprezentacije - nezavisna, nepotkupljiva, koja neće dozvoliti parcijalne, menadžerske interese, koji je finansijski ostvaren. Ne mogu da zamislim da takva ljudska i igračka veličina kao što je Piksi dozvoli sebi da kompromituje to sada u jesen svog života kad može najviše dati svojoj domovini koja mu je toliko dala. Jako sam pozitivan i mislim da je Piksi upravo ta karika koja je falila Srbiji. Sad treba da stanu uz njega javnost i svi sportski radnici i Piksi će napraviti čudo", uvjeren je Mamić.

Njegov Dinamo savladao je Krasnodar 3:2 u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, a Mamić je gotovo sa istom pažnjom iz Međugorja pratio i utakmicu Crvene zvezde i Milana.

Uvjeren je da crveno-bijeli mogu da iznenade "rosonere".

"Kad su me neki srpski novinari pitali, iznenadio sam ih kad sam rekao da Zvezda nije bez šanse jer sam vidio probleme Milana koji sad eskaliraju. Milan nije u najboljoj takmičarskoj formi i to se pokazalo protiv Zvezde. Ne omalovažavam impresivan rezultat Crvene zvezde, odigrati ovako protiv Milana 2:2, ovakvog Milana, još sa igračem manje, to je kolosalni uspjeh. Rekao sam da Zvezda ima velike šanse da napravi rezultat, to sam istinski mislio, bez kurtoazije", rekao je Mamić.

On izuzetno cijeni generalnog direktora Crvene zvezde, Zvezdana Terzića.

"Kad je Zvezda u pitanju, tu dijelim na period prije Zvezdana Terzića i sa njim. Sa Terzićem je Zvezda došla na nivo Dinama, da se ne takmičimo ko je bolji, ko je više napravio. I Zvezda i Dinamo dostojno prezentuju fudbal bivše Jugoslavije. Teško gostovanje čeka Zvezdu u Milanu, ali igra se bez gledalaca. Evidentno je poljuljano samopouzdanje igrača Milana, a Zvezda dolazi u zajedništvu, uopšte se ne bih iznenadio da Zvezda prođe dalje. Lično navijam da Zvezda prođe dalje, bez obzira što su tamo Mandžukić i Rebić, u toj utakmici ja sam navijač Crvene zvezde", poručio je Mamić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC