Uz psovke!

Zagreb gori, navijači Dinama slave: Bakljada i uvrede Mamiću na rođendan BBB! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Nisu mogli da požele bolji poklon...

Izvor: Twitter/JurajVrdoljak/printscreen

Prethodnih dana centralna tema u balkanskom fudbalu, ali i u dobrom dijelu Evrope, jeste presuda Zdravku i Zoranu Mamiću. Pored njih dvjice osuđeni na zatvreske kazne su i Davor Vrbanović i Milan Pernar.

Zbog toga je Zoran Mamić morao da podnese ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Zagrepčana, a naslijedio ga je njegov pomoćnik Damir Krznar. Sama ta vijest nije naročito bitna navijačima Dinama, ali kad je sve na gomili...

Navijačka grupa Dinama iz Zagreba ''Bad Blue Boys'' proslavlja svoj 35. rođendan. I ako biste pitali njih, bolji poklon nisu mogli da dobiju.

Zbog rođendana navijačke grupe, ali i presuda braći Mamić, na ulicama glavnog grada Hrvatske organizovana je bakljada. Bilo je tu baklji, pjesama, skandiranja, ali i uvreda i psovki na račun doskorašnjih čelnika kluba.

Navijači hrvatskog šampiona još jednom su iskoristili priliku da poruče Zdravku Mamiću, koji je trenutno u Bosni i Hercegovini, kako je Dinamo njihov, a ne njegov klub. Podsjećamo, dugogodišnji alfa i omega zagrebačkog kluba ''krije'' se u Međugorju, odakle neće biti izručen na odsluženje kazne.

(MONDO)