• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Imamo 2:0, ali priča nije završena": Murinjo i Totenhem sutra protiv Dinama - "Ne branimo prednost, hoćemo pobjedu!"

Autor Dragan Šutvić

Ako izgubimo 0:1, 1:2 ili 1:3, kvalifikovali bismo se, ali neću biti srećan ako prođemo uz poraz", rekao je Murinjo za engleske medije.

 Liga Evrope Dinamo Totenhem Murinjo najava Izvor: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool

"Ne dolazimo u Zagreb da branimo prednost, pokušaćemo da pobijedimo", rekao je menadžer Totenhema Žoze Murinjo na konferenciji za novinare uoči puta u Zagreb, gdje "pijevce" u četvrtak očekuje revanš utakmica osmine finala Lige Evrope protiv Dinama, koji u ovaj meč ulazi sa novim trenerom.

Zbog strogih epidemioloških mjera, na stadionu Maksimir neće biti uobičajene pres konferencije dan uoči utakmice, dok londonski klub neće ni trenirati na stadionu.

Možda će vas zanimati

Totenhem će po dolasku u Zagreb proći kroz terminal TGA kako bi bio izbjegnut prolazak kroz aerodromsku zgradu i miješanje sa ostalim putnicima i osobljem. Nakon toga, odlaze u hotel koji će biti otvoren samo za njih.

Londonski sastav je u prvom susretu trijumfovao rezultatom 2:0, ali Murinjo ne smatra kako je to "kraj priče".

"Mislim da to nije tako veliko vođstvo, ne idemo tamo da ga branimo, pokušaćemo da pobijedimo. Ako izgubimo 0:1, 1:2 ili 1:3, kvalifikovali bismo se, ali neću biti srećan ako prođemo uz poraz", rekao je Murinjo za engleske medije.

Portugalski stručnjak potvrdio je da jedan od najboljih igrača tima Heung-min Son neće putovati u Zagreb.

Korejski reprezentativac se povrijedio u 20. minutu gradskog derbija protiv Arsenala, a iako posljednje informacije govore da nije teže povrijeđen, Murinjo ništa ne prepušta slučaju.

"Hojbjerg je suspendovan, Rodon nije na popisu za Evropu, Son je povrijeđen, a Lo Selso se vratio. Svi ostali su na raspolaganju. Ne znam kada će se Son vratiti u sastav, ali sutra neće", rekao je Portugalac.

Izvor: Tanjug/Andy Rain/ Pool via AP

Đovani Lo Selso nije bio u pogonu od sredine decembra. Prije toga, Argentinac je bio u dobrom ritmu postigavši pet golova.

"Lo Selso je vrlo talentovan igrač sa takmičarskim kvalitetima. Mislim da nema 90 minuta u nogama, ali izgledao je vrlo samouvjereno na ova tri treninga sa ekipom. Mislim da je ekipi potreban i da je vrlo konkurentan", dodao je Murinjo.

Trebalo bi da nastupi i Hari Kejn, dvostruki strijelac iz prve utakmice.

"Utakmica je otvorena i važna. Hari će igrati."

Govoreći o mogućnosti da Kejn odigra sve tri utakmice za Englesku na startu kvalifikacija za SP 2022. godine, Murinjo je rekao da nad tim nema kontrolu.

"Da mogu da biram, volio bi da svi odlaze na utakmice reprezentacije. To je plus za nas i ponos za njih, ali ne bismo voljeli da igraju tri utakmice. Međutim, nije to u našim rukama. Ne mogu da radim posao Gereta Sautgejta na isti način na koji on ne pokušava da radi moj."

Engleske novinare je ponovo zanimao Murinjov komentar ligaškog poraza od Arsenala u nedjelju. Portugalac, međutin, nije želio o tome da govori.

"Ne želim da razgovaram sa medijima o toj utakmici tri dana kasnije i 24 sata prije važne utakmice. Nakon utakmice rekao sam da uopšte nismo dobro igrali. To je vrlo iskren način da se situaciji pristupi s naše strane", poručio je Murinjo.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC