• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bio sam zabrinut da će Novak stati kad dostigne san": Đokovićevi treneri znaju da će pasti još rekorda

Autor Dragan Šutvić

Čuveni stručnjaci vjeruju da će srpski as da ostvari još mnogo uspjeha u karijeri

 novak-djokovic-goran-ivanisevic-marjan-vajda-rekord Izvor: Profimedia/Julian Finney

Svetski broj jedan u tenisu Novak Đoković naredne nedjelje izlazi na teren prvi put nakon što je podigao rekordni deveti pehar na Australijan openu.

Pred početak masters turnira u Majamiju (24. mart- 4. april) o uspjehu srpskog asa govorili su njegovi treneri Marjan Vajda i Goran Ivanišević za "Ekspres".

Možda će vas zanimati

Iako je jedna od prvih asocijacija na Noleta njegova čuvena izjava o tome kako je kao dječak sanjao o prvom mjestu, bivši slovački teniser otkrio je da kada je počeo da radi sa Đokovićem to nije bio primarni cilj.

"U početku, kada sam krenuo da radim sa Novakom, nije rekao da mu je prva želja da bude broj jedan. Uvijek sam naglašavao da je morao da radi naporno i mnogo da vježba da bi stigao do cilja. Istina je da je potrošio mnogo znoja i bio strpljiv, razvijajući svoju igru, često u bolovima i velikim naporima, kada nije vjerovao da će biti prvi, posebno zbog tog perioda između 2006. i 2011. godine", objasnio je Vajda.

Prekretnica se dogodila upravo 2011. kada je srpski as dospio na vrh bijelog sporta. Njegov trener tada koliko je bio srećan toliko je bio i uplašen jer je mislio da će Novak da stane kada ostvari san.

"Uvijek sam vjerovao u taj lagan, postepen rad koji će da unaprijedi njegovu igru, sve do tog momenta kada je i sam došao do tog željenog nivoa, kao te 2011. kada je imao stvarno nevjerovatnu sezonu. Pošto je na Vimbldonu te godine postao broj jedan, promijenio mu se i život, ali bio sam zabrinut da će doći u onu tačku kada će reći, ok, dostigao sam svoj san. To se nije desilo i sada dominira tako što pobjeđuje Federera i Nadal što je bilo gotovo nemoguće na početku", istakao je teniski sručnjak.

U Đokovićev uspjeh Vajda ne sumnja, naveo je da sve zavisi od zdravlja, a da motivacije ne fali.

"Fizički je jači, promijenio je način ishrane, uveo dijete, promijenio svoje navike kada je riječ o treniranju. Ako ostane zdrav, znam da će da obori još rekorda, jer je veoma motivisan", zaključio je Vajda.

Drugo važno ime za Noletovu karijeru je Hrvat Goran Ivanišević koji je uz srpskog tenisera od 2019. godine. Ivanišević sebe smatra boljim trenerom zbog Novaka i baš kao i Vajda vjeruje da prvi reket svijeta može još toga da ponudi.

"Sa Novakom, svaki dan se odnosi na napredak, on stalno nastoji da bude bolji i kad vidim sve te sjajne rezultate, shvatim da i mene to čini boljim trenerom. Naravno, to nije lako, ima mnogo uspona i padova, pritiska, jer za njega finale nije dovoljno dobro. On stremi rekordima, a kada hoćete da pobjeđujete, pod enormnim ste pritiskom. Ipak, bez tog pritiska, život je dosadan", objasnio je nekadašnji šampion Vimbldona.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC