• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović o Klisu: Nećemo ih potcijeniti - favoriti jesmo, ali dužnost nam je da to opravdamo na terenu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Borac će u polufinalu Kupa BiH 7. i 21. aprila igrati protiv federalnog drugoligaša Klisa iz Buturović Polja.

 Marko Maksimović o Klisu: Nećemo ih potcijeniti - favoriti jesmo, ali dužnost nam je da to opravdamo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trenutno drugoplasirani tim Druge lige Federacije BiH, grupa "Jug" Klis iz Buturović Polja našao se na putu Borca iz Banjaluke ka finalu Kupa BiH.

Voljom žrijeba odlučeno je da Banjalučani budu domaćini u prvom susretu 7. aprila, dok će se revanš meč igrati 14 dana kasnije. Za razliku od prethodnih susreta Kupa BiH, koje je Klis igrao na svom stadionu u Buturović Polju, u revanš duelu polufinala kao domaćin će igrati na stadionu Veleža u Mostaru.

Možda će vas zanimati

"Jasno je da smo dobili najlakšeg protivnika, ali sigurno da ih nećemo potcijeniti. Dobro ćemo se pripremiti za taj dvomeč, iako nas prije toga očekuje dosta utakmica. Vidjeli smo da su kvalitetna ekipa, eliminisali su Zvijezdu 09, ali sada se igraju dvije utakmice. Svakako da smo mi favoriti, ali dužnost nam je da to opravdamo na terenu", rekao je za MONDO Marko Maksimović, šef stručnog štaba banjalučkih "crveno-plavih".

Njegovo mišljenje je da uopšte nije bitno što će prva utakmica biti odigrana na Gradskom stadionu.

"Nije toliko bitno ko je domaćin u prvom susretu. Treba što bolje da se pripremimo, pred nama su dvije utakmice koje treba da odradimo što bolje i prođemo u finale", jasan je strateg Borac.

Anketa

Ko će u finale Kupa BiH?

  • FK Borac

    89.58% (43)

  • FK Klis

    10.42% (5)

Ko će u finale Kupa BiH?

Rezultati

Klis je unazad nekoliko godina pokazao da je pravi specijalista za Kup BiH. Prije dvije godine, u sezoni 2018/19, stigli su do četvrtfinala, kada ih je eliminisala Sloga iz Gornjeg Crnjelova.

Drugoligaš Federacije BiH u ovoj sezoni eliminisao je tri protivnika, ali treba naglasiti da među ta tri kluba nije bilo premijerligaša. Prvu su sa ubjedljivih 6:2 porazili UNIS iz Vogošće, zatim su kao gosti bili uspješniji od Veleža iz Nevesinja 2:0, da bi u već pomenutom duelu sa Zvijezdom 09 ostvarili minimalnu pobjedu protiv člana m:tel Prve lige Republike Srpske.

Anketa

Ko će u finale Kupa BiH?

  • FK Tuzla siti

    61.9% (13)

  • FK Sarajevo

    38.1% (8)

Ko će u finale Kupa BiH?

Rezultati

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Tuzla siti i Sarajevo. Maksimović smatra da su šanse za prolaz u finale podsjednake.

"Sarajevo je aktuelni šampion i prvi su na tabeli, Tuzla siti je u sjajnoj formi, tako da su šanse 50:50“, rekao je Maksimović.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC