• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokeza sa tri igrača pričao o smjeni Muslina, ostali nisu znali: Nikad ispričani detalji, spominjao se i bojkot!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Ljudi, hajde da probamo da spasimo trenera! Odlazi nam trener na pravdi Boga."

 Kokeza sa tri igrača pričao o smjeni Muslina, ostali nisu znali: Nikad ispričani detalji Izvor: MN PRESS

Zašto je smijenjen Slavoljub Muslin kada je Srbiji donio plasman na Svjetsko prvenstvo?

To je pitanje na koje i dalje nismo dobili zvaničan odgovor, ali je bivši selektor odlučio da progovori i istakao je da je bilo "miješanja u pravljenje spiska" i da on nije želio da pravi ustupke. O istoj temi govorio je i Luka Milivojević, jedan od njegovih "vojnika" u reprezentaciji koji je podigao glas poslije smjene, a ubrzo potom postao i nepoželjan u timu.

Možda će vas zanimati

Milivojević je u intervjuu za "Sport Klub" istakao da mu je "povrijeđena čast" što sada nije na spisku Srbije, a da je pogriješio što se vratio u državni tim poslije svega što se desilo.

Prvi put su otkriveni i detalji o smjeni Slavoljuba Muslina, istakao je Milivojević da se to "radilo igračima iza leđa", da je isto bilo i sa promjenom kapitena, a da je to veoma poljuljalo grupu koja je otputovala na Svjetsko prvenstvo.

"Obraz mi je čist, uvijek ću moći pred njih da izađem, da kažem kako je bilo i šta je istina. To jednostavno nisam mogao da podnesem. Odustao sam, ali sam se kasnije vratio zarad reprezentacije, vjerovao sam da će biti bolje. Ti ljudi iz rukovodstva, privatno me baš briga za njih. Ali kao fudbalski radnici su toliko toga lošeg donijeli, ne samo nama igračima, već cijeli sistem je urušen. Došli smo u situaciju da nam se nijedna reprezentacija nije kvalifikovala na neko takmičenje prošle godine. To je konstantno urušavanje jednog sistema", kazao je Milivojević.

"Mi smo jedna od najtalentovanijih nacija na svijetu, izvozimo puno igrača, u mlađim kategorijama smo uvijek bili u vrhu. Mislim da svako treba da snosi posljedice za ono što radi. To što ovi rade nema veze sa fudbalom!"

Milivojević dodaje da su "igrači najveći krivci" za ono što se kasnije dešavalo, pošto smatra da je trebalo da se pobune.

Luka Milivojević i Slavoljub Muslin.
Izvor: MN PRESS

"Bio je trenutak kada je smijenjen selektor Muslin. Kokeza je nakon meča sa Austrijom pričao sa tri najiskusnija igrača o smjeni selektora. Mi kao ekipa za to nismo znali. Kada je došlo do smjene, ja sam lično zvao Ivanovića i Matića i rekao: 'Ljudi, hajde da probamo da spasimo trenera! Odlazi nam trener na pravdi Boga'. Rekli su mi da je već smijenjen. Odgovorio sam: Nije smijenjen ako mi nešto uradimo...", ispričao je Milivojević.

"Čovjek nas je odveo na Svjetsko prvenstvo. Ko nije za selektora?! Svi igrači su bili za selektora. Potpišemo se svi i kažemo: Ako nam otjerate selektora, mi nećemo igrati za reprezentaciju. Ali da svako stane iza svog potpisa. Da smo to uradili i istupili kao grupa, oni nam ne bi mogli ništa!"

Iz riječi veznog fudbalera može da se zaključi da je bio za to da igrači bojkotuju odlazak na Mundijal, međutim do "pobune" nije došlo.

"Hoćete da idete na Svjetsko prvenstvo? OK, idete bez nas 17 ili 18! Nije realno da nam otjerate trenera sa kojim smo živeli dvije godine. Kada je bilo najpotrebnije, nismo bili tim. Zato smo ispaštali kasnije. Ja sam najviše ispaštao. Nisam imao javnu podršku svojih saigrača u borbi koju sam vodio. Niko od nas igrača ne vjeruje da možemo sami da smijenimo rukovodstvo. To nije naš dio posla", zaključio je Luka Milivojević.

(MONDO/Sport Klub)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC