• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslina smijenili jer nije htio da čuje ustupke: Bivši selektor poslije tri godine progovorio o svemu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pritisci su, kaže, počeli čim je izboren plasman na Mundijal u Rusiji

 Slavoljuba Muslina smijenili jer nije htio da čuje ustupke: Bivši selektor progovorio o svemu Izvor: MN PRESS

Nekadašnji selektor Srbije Slavoljub Muslin, koji je smijenjen nakon što je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, otkrio je da se to desilo jer nije htio da podliježe pritiscima.

On je u intervjuu za Sport klub rekao da su vođenje reprezentacije i plasman na Mundijal sa njom kruna karijere, ali...

Možda će vas zanimati

"Tu krunu na žalost nisam mogao da zaokružim", kaže on.

Muslin je rekao da je i prije utakmice sa Gruzijom, kojom je definitivno "ovjeren" plasman na Mundijal, shvatio da je smijenjen, čak i u Beču, kada je Srbija igrala 1:1 sa Austrijom.

"Poslije utakmice u Beču to je već bilo odlučeno, ja sam to tada i saznao. Shvatio sam i po ponašanju pojedinih novinara na konferenciji za štampu, ulgavnom iz žute štampe. Umjesto da budu srećni što smo se kvalifikovali i da mi čestitaju, oni su krenuli da traže izgovore za razna pitanja. Da reprezentacija nije dobro igrala, a mi smo se poslije osam godina prvi put plasirali na neko takmičenje", kaže Muslin

Zašto su vas uopšte i smijenili, ko vam je to i kako saopštio?

"U posljednjem razgovoru sa predsjednikom saveza (Slaviša Kokeza) kome je prisustvovao i nekadašnji direktor, na žalost sada pokojni Goran Bunjevčević, razgovarali smo o svemu. Shvatio sam da je to definitivan razlaz između nas. Dok su trajale kvalifikacije niko se nije miješao ni u sastav tima ni u spisak igrača, međutim tada sam shvatio da predsjednik hoće da izmijeni tu listu već za prvu azijsku turneju. Za Svjetsko prvenstvo su pominjani neki igrači koji uopšte nisu učestvovali u kvalifikacijama. Ja kao profesionalac nisam mogao to da dozvolim", objasnio je Muslin.

Predsjednik je pomenuo da su kamen razdora u stvari bila tri fudbalera: Milinković Savić, Veljković i Radonjić. Da li je to tačno?

"Nisu bili samo oni u pitanju, bilo je tu i drugih igrača. Nije normalno da se tako nešto uradi poslije uspjeha koji smo napravili. Moj zadatak je bio da odemo na Mundijal, to smo i uradili sa igračima koje sam ja odabrao. To znači da sam ja odabrao prave igrače. Poslije je bilo pitanje da li na Svjetsko prvenstvo treba da idu još neki mladi igrači, ili oni koji su izborili plasman. Do Mundijala je ostalo osam mjeseci, dovoljno vremena i za eksperimentisanje i probanje novih igrača. Ne kažem da bi svi oni bili na spisku, ali u tom momentu nisam bio spreman ni na kakve ustupke. Rekao sam da ću vidjeti jer ima još osam mjeseci do Svjetskog prvenstva", rekao je Muslin i dodao da prije toga nije bilo nikakvih pritisaka i da je samostalno sastavljao spiskove reprezentacije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC