• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokinjo, prijatelju, najbolji si u istoriji! On se zaista iskreno raduje Novakovim uspjesima i rekordima!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Brazilska legenda oduševljena je svime što Đoković radi

 Gustavo Kuerten izjava Novak Đoković čestitka Izvor: Profimedia

Novak Đoković je ispisao tenisku istoriju prošle sedmice, kada je postavio novi rekord po broju sedmice na prvoj listi, a danas ga je samo popravio.

Među onima koji slave njegov uspjeh je i nekadašnji svjetski broj jedan iz Brazila, Gustavo Kuerten, koji se iskreno obradovao rekordu i koji je sa Srbinom razgovarao za Globo Esporte.

Rekorder, šampion, vrhunski sportista, najbolji na svijetu, ali je posvećen i sreći i zabavi. On je na terenu često imitirao druge, čak i tenisere protiv kojih nije igrao, baš kao što je i "Guga" Kuerten, trostruki osvajač Rolan Garosa.

"Pričaj, Đokinjo, prijatelju moj! Kakav ti je portugalski? Sve razumiješ? Čovječe, čestitam! Hvala na svim ovim novim teniskim stranama. jSećam se da sam ja odlazio kada si ti počinjao i već je bilo mnogo ambicija sa tvoje strane. Mogao sam da vidim snove, ciljeve, planove i sve što je ispred. Ali priznajem da... Da li si ikad zamišljao da ćeš otići ovako daleko?", kazao je Kuerten Novaku.

"A sve to je još 'jače' jer je ostvarno sa ova dva velika teniska genija u istoj eri, Federerom i Nadalom, koji su imali svoje izuzetne uspjehe! Najbolji teniser svijeta, najviše vremena provedeno na vrhu u istoriji sporta!", dodao je on.

GE pominje da je Novak skoro šest punih godina na vrhu, da bi stavio u perspektivnu njegov uspjeh, dok je Srbin bio oduševljen pozdravom legende.

"Guginjo je fantastičan tip, legenda našeg sporta. On je dragi prijatelj. Volim Gugu, jedan od mojih omiljenih igrača svih vremena, ali i jedan od mojih najomiljenijih ljudi svih vremena. Pozitivna energija koju širi je nevjerovatna", rekao je Đoković.

Novak je 2012. gostovao u Brazilu i igrao je egzibiciju protiv Kuertena, a sada je rekao da želi da ponovo dođe u tu zemlju i pije mlijeko od kokosa, a Guga mu je uputio srdačni poziv.

"Dok sam dolazio da snimim ovo, rekao sam mom sinu Luisu Felipeu da ću da pošaljem poruku Đokoviću, a on se oduševio i rekao da mu je to omiljeni igrač. Tako da mi je to bilo malo... I dalje brazilski, sa začinom, pirinčem, pasuljem, pikanjom, zabava, uživanje! Čuo sam da hoćeš da se vratiš i jedva čekam. To je izazov kome nećeš moći da odoliš. Gdje je perika? Sada mi je duža kosa, tako da će ti trebati nova", šaljivo je govorio 44-godišnji Kuerten.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC