Fudbal

"Igramo protiv šampiona svijeta, nemamo šta da izgubimo": Vezista BiH poručuje: "Bacaćemo se na glavu ako treba!"

Autor Dragan Šutvić

Stjepan Lončar optimista je pred meč sa Francuzima

Izvor: Promo/FS BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine biće u srijedu na ogromnom ispitu:

u Sarajevo, u okviru kvalifikacija za Mundijal 2022, dolaze svjetski šampioni, Francuzi.

"Zmajevi" su u prvom kvalifikacionom duelu remizirali sa Finskom (2:2) u Helsinkiju, dok su "galski pijetlovi" već odigrali dva meča i došli do četiri boda, ali uz, čini se, narušene odnose unutar tima.

Takođe, između dva kvalifikaciona duela, bh. tim je u Zenici odmjerio snage sa Kostarikom u prijateljskom meču, a pogodaka nije bilo.

"Imali smo dovoljno vremena između utakmica sa Finskom i Kostarikom da se pripremimo za težak meč koji nas očekuje protiv selekcije Francuske. Siguran sam da će svako ko istrči na teren u srijedu dati sve od sebe da na najbolji način odgovori na zahtjeve koji su pred nama. Najvažnije je da se pridržavamo uputa stručnog štaba i da budemo čvrsti i agresivni, da odigramo jaku utakmicu i pokušamo da ostvarimo rezultat koji bi obradovao sve naše navijače. Francuska je ekipa koja je opasna u svim linijama. Odbrana, vezni red, napad, sve im je na visokom nivou. Igramo protiv svjetskih prvaka i tu se nema šta izgubiti. 'Bacaćemo se na glavu' ako treba, pokazati sve što znamo i nadam se da ćemo imati sreće i da ih možemo iznenaditi. Vjerujemo u nas i učinićemo sve kako bismo napravili pozitivan rezultat protiv velike reprezentacije", najavio je meč sa Francuzima, u izjavi za zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH, vezista bh. tima Stjepan Lončar.

Utakmica BiH – Francuska igra se na stadionu "Grbavica" od 20.45 časova.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi