• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meč za zaborav u Zenici: "Nula" BiH protiv Kostarike pred mnogo važniji meč - sa svjetskim šampionima!

Autor Dragan Šutvić

U prijateljskoj utakmici, "zmajevi" su remizirali sa Kostarikom

 BiH Kostarika prijateljska utakmica mart 2021 Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Između mečeva kvalifikacija za SP 2022 protiv Finske i Francuske, reprezentacija BiH odmjerila je snage sa Kostarikom u prijateljskoj utakmici u Zenici.

Bio je ovo prvi međusobni sudar dvije selekcije - i meč za zaborav jer nam akteri nisu ponudili mnogo toga:

BOSNA I HERCEGOVINA – KOSTARIKA 0:0

Možda će vas zanimati

Obzirom da "zmajeve" u srijedu, posljednjeg dana marta, očekuje utakmica drugog kola kvalifikacija za SP 2022 protiv svjetskog šampiona Francuske, meč sa četvrtfinalistom Mundijala 2014. godine u Brazilu odlična je prilika da selektor Ivajlo Petev, koji iz opravdanih razloga nije mogao da bude na klupi, isproba "B tim".

Nismo u prvom poluvremenu vidjeli stopostotne prilike za gol – za prvih 45 minuta upućen je samo po jedan udarac u okvir gola.

U sedmom minutu je Luka Menalo odigrao povratnu loptu za Amira Hadžiahmetovića, ali je ofanzivac Konjaspora sa velike udaljenosti šutirao direktno u golmana Moreiru, dok je krajem prvog dijela Johan Venegas slabo šutirao prema Nikoli Vasilju.

Čuvar mreže Kostarikanaca dobro je odreagovao i desetak minuta kasnije, kada je Amar Rahmanović htio da uposli Ermedina Demirovića.

Gostujuća ekipa jedini put je zaprijetila na ulasku u posljednjih 15 minuta prvog dijela, kada se član Visle Felisio Braun Forbs odlučio na udarac, a lopta je zakačila Anela Ahmedhodžića i završila pored desne stative bh. gola. 

Nešto boljem tempu posvjedoči smo u prvoj polovini nastavka, kada je gostujući tim dva puta zaprijetio Vasilju.

Poslije pet minuta igre u nastavku, desni bek bh. tima Branimir Cipetić spriječio je Kostarikance da dođu do vođstva.

Gosti su sugerisali arbitrima da je lopta prešla gol-liniju, ali tog mišljenja nije bilo slovenački arbitar Nejc Kajtazović, koji danas, ruku na srce, nije imao mnogo posla.

Nešto kasnije, udarac Kembela izblokirao je Ahmedhodžić, potom je uslijedio još jedan udarac Kostarike u nastavku napada, ali je Nikola Vasilj bio dobro postavljen.

Ekipa BiH, sa druge strane, nije mnogo puta zaprijetila golu Kostarike – tek je pola sata prije kraja meča loše šutirao Smail Prevljak.

Za reprezentaciju BiH, martovski ciklus mečeva biće, rekli smo, završen u srijedu, kada će na Grbavici, u drugom kolu kvalifikacija za Mundijal 2022, ugostiti svjetske šampione, Francuze.

BOSNA I HERCEGOVINA: Vasilj (od 58. minuta Pirić), Ahmedhodžić, Cipetić, Mihojević (od 76. minuta Hadžikadunić), Kolašinac (od 80. minuta Pidro), Hadžiahmetović, Lončar, Rahmanović (od 46. minuta Prevljak), Menalo (od 80. minuta Cvijanović), Duljević (od 58. minuta Gojak), Demirović.

KOSTARIKA: Moreira, Fuler Spens, Veston Menli, Kalvo, Venegas, Ovijedo, Teheda (od 73. minuta Martinez), Ruiz (od 63. minuta Lasiter), Sekeira (od 63. minuta Kruz), Kembel (od 89. minuta Zuniga), Braun Forbs.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC