Nije vrijeme za velike promjene!

Završen sastanak čelnika Željezničara: Amar Osim ostaje trener!

Autor Nebojša Šatara

Najtrofejniji bosanskohercegovački stručnjak Amar Osim ostaće trener Željezničara i u nastavku sezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Iako su plavi sa "Grbavice" bez postignutog gola u 2021. godini i bez pobjede u proljećnom dijelu sezone, Amar Osim će ostati na klupi Želje, epilog je sjednice čelnika sarajevskog kluba.

Predsjednik Željezničara Samir Cerić, koji je ranije priznao da je navijač banjalučkog Borca, potaknut katastrofalnim rezultatima i nizom od sedam utakmica bez pobjede odlučio je da pokrene pitanje Osimove smjene.

Ipak, odlučeno je da Osim ostane, a dogovoreno je da se uradi detaljna analiza i procjena stanja u klubu.

"Rukovodstvo kluba je postavilo konkretne ciljeve za naredne utakmice pred stručni štab i igrače, te se formirala radna grupa koja će pomoći što bržem izlasku iz rezultatske krize. UO FK Željezničar smatra da nije vrijeme za velike promjene i da naš klub još uvijek može ostvariti jedan od ciljeva, a to je izlazak na evropsku scenu", saopšteno je iz kluba sa "Grbavice".

U saopštenju je dodato da će sarajevski klub svakodnevno putem internet stranice informisati navijače i ostalu javnost o aktivnostima i preduzetim mjerama u cilju osiguranja rezultata koji se od Željezničara, kao kolektiva sa stogodišnjom tradicijom, očekuje.

“FK Željezničar poziva sve navijače na zajedništvo i podršku ekipi kako bi izborili plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope“, poručeno je s "Grbavice".

Poslije 34 odigrana kola, Željo je na šestom mjestu sa 38 bodova.

Osimu je ovo treći mandat na klupi Željezničara, s kojim je osvojio pet titula šampiona Bosne i Hercegovine i četiri trofeja u Kupu BiH.

(mondo.ba)