• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne možeš pobijediti ako ne postigneš gol: Amar Osim poslije novog razočaranja Željezničara!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Željezničara Amar Osim razumljivo nije bio zadovoljan nakon novog poraza njegovog tima i to na gostovanju kod tuzlanske Slobode (1:0) u 24. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Sloboda - Željezničar 1:0, izjava Amar Osim Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Plavi sa "Grbavice" su doživjeli poraz na "Tušnju", ali ono što posebno brine navijače sarajevskog tima je podatak da u 2021. godini još nijednom nisu zatresli protvničku mrežu u prvenstvenim utakmicama.

Možda će vas zanimati

Sloboda je poslije pet vezanih poraza u subotu stigla do trijumfa početkom drugog poluvremena kada je mrežu Filipa Erića pogodio Saša Maksimović.

Osim je nakon utakmice rekao da je meč bio težak kako je i očekivao zbog lošeg terena na "Tušnju".

"Očekivali smo tešku utakmicu na teškom terenu. Znali smo da neće biti lako igrati kao na nekom normalnijem terenu. Znali smo ko da prvi gol da će imati veliku prednost. Bili smo puno, puno, puno bliži da damo prvi gol. Imali smo par odličnih situacija prije jedne (penal) koja je nevjerovatna i uspjeli smo je promašiti. Primili smo gol iz prvog i jedinog napada Slobode na utakmici. Bila je to fina akcija, kontra", izjavio je strateg Želje.

Prema njegovim riječima, kroz glavu njegove ekipa sada prolaze svakakve stvari.

"Povukli smo se, misliš da je sve protiv tebe i bogovi fudbala i protivnici, ali nije tako. Posljednji pas, posljednji šut, centaršut, uvijek se nešto ispriječi. Sloboda se borila sa svojim kvalitetima, u najgorem mogućem trenutku smo primili gol. Do kraja se nismo uspjeli vratiti. Kroz glavu ti vjerovatno prolaze svakakve stvari. Ima i do protivnika, a ne možeš pobijediti ako ne postigneš gol. Realno je bilo to očekivati da se neće to odraziti na psihu. Imamo to što imamo", dodao je Osim.

Klub sa "Grbavice" je na posljednjih sedam utakmica doživio pet poraza, osvojivši samo dva boda (protiv Sarajeva i Tuzle sitija - 0:0) pa sada za trećeplasiranim Širokim Brijegom zaostaje šest bodova.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC