• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati hrvatski komentator: Sjednem u Doboju u voz, pa pravac Sarajevo - da navijam za Želju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajna anegdota sportskog novinara Drage Ćosića.

 Drago Ćosić Sjednem u Doboju u voz, pa pravac Sarajevo - da navijam za Željezničar Sarajevo! Izvor: YouTube/Nogometni podcast/Screenshot

Gostujući u "Nogometnom Podcastu" Ivana Ivkovića, poznati hrvatski sportski novinar i komentator Drago Ćosić pričao je o svom djetinjstvu provedenom u Tesliću, gdje je rođen 1958. godine.

Prisjetio se Ćosić vremena kada je kao klinac putovao vozom iz Doboja u Sarajevo, kako bi pratio svoju veliku ljubav - FK Željezničar, za koji je navijao svim srcem.

Možda će vas zanimati

"Kada sam došao u sportsku redakciju, pokojni Vladimir Anzulović i pitao me je za koga navijam. Kaže: 'Sumnjiv si mi, ništa se ne izjašnjavaš ni o Dinamu ni o Hajduku, jako si mi zanimljiv.' A ja kažem: 'Navijam za Želju.' Ja sam kao klinac znao pobjeći od kuće, sjesti na voz u Doboju i otići u Sarajevo na utakmicu jer sam zaista navijao za Želju u svom djetinjstvu dok sam bio u Tesliću. Željo je bio moja prva ljubav", prisjetio se Ćosić.

Naravno, nije mogao da se ne prisjeti legendarne polufinalne utakmice Kupa UEFA, kada je Željezničar protiv Videotona vodio do samog kraja, a onda je ostao bez plasmana u finale, gdje ga je čekao veliki Real Madrid.

Mađari su u prvom meču slavili 3:1, na "Grbavici" su "plavi" vodili 2:0 i bili nadomak plasmana u narednu rundu takmičenja, ali je Videoton u 87. minutu smanjio na 2:1 i tako prošao u finale.

"Utakmicu sa Videotonom znam napamet cijelu, mogu je sada ponoviti. To je bila emocija na n-tu. Željo je relativno mali klub u odnosu na veliku četvorku, ali bio je prvak Jugoslavije. Imao je fenomenalnu generaciju, fenomenalnog trenera, ali nažalost to nije dugo trajalo. 'Prokleti' Videoton, ko zna gdje bi bio kraj toj generaciji da ga nije bilo", emotivno je Ćosić pričao o sarajevskom klubu.

Drago Ćosić dugi niz godina radio je za Hrvatsku radio-televiziju, a od početka prošle godine zaposlen je u Rukometnom savezu Hrvatske, gdje je zadužen za odnose s javnošću.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC