• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Željezničaru više ne mogu da ćute: Ko se bori za bodove, igrači ili sudije?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pročitajte saopštenje kluba sa "Grbavice", a pogledajte i sporne situacije sa utakmica sarajevskog tima.

 Saopštenje FK Željezničar Sarajevo Ko se bori za bodove, igrači ili sudije? Izvor: Damir Hajdarbasic/www.fkz.ba

Sarajevski Željezničar u izuzetno je lošoj formi, a klub sa "Grbavice" razloge loših rezultata vid ii u sudijskim greškama, koje su im, kako to tvrde u taboru "plavih", onemogućile da sakupe veći broj bodova.

Naime, u tri proljećna kola, tim Amara Osima osvojio je samo bod, i to u velikom derbiju protiv Sarajeva, koji je okončan rezultatom 0:0.

Osim ovog susreta, Željezničar je igrao još dva, u kojima takođe nije uspio da zatrese protivničku mrežu. Od Tuzla sitija poražen je 0:2, a od gradskog rivala Olimpika 0:1.

Možda će vas zanimati

Sarajlije su odlučile da se oglase saopštenjem za javnost, koje prenosimo u cjelosti.

"Javnost u i oko FK Željezničar je zabrinuta zbog ključnih odluka donesenih na četiri utakmice proljetnog dijela sezone. Kulminacija je doživljena nakon više spornih situacija za vrijeme odigravanja jučerašnje utakmice 22. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Željezničar i FK Olimpik.

U prve tri utakmice desilo se više spornih situacija u kojima smatramo da smo direktno oštećeni i da je tim ‘greškama‘ FK Željezničar pretrpio nepravdu, što zasigurno nije cilj suđenja, te su greške dramatično uticale na naš bodovni saldo, plasman na tabeli i drastično smanjile šanse da se borimo za trofeje. O spornim momentima na prve tri utakmice Klub se nije oglašavao smatrajući ih sudijskim greškama koje se jednostavno dese.

Ali nakon utakmice protiv FK Olimpik i suđenja Matea Muse, koji nije dosudio dva očita kaznena udarca te poništio regularan gol (još uvijek nam nije jasno šta je dotični vidio), smatramo da ljudi iz Komiteta za sudije i suđenje moraju da reaguju i izreknu drakonsku kaznu pomenutom sudiji. Ovakvo suđenje postavlja pitanje ko se bori za bodove, igrači ili sudije? Borba za evropska takmičenja mora da se odvija na zelenom terenu između igrača, a ne da o tome odlučuju sudije kao što je Mateo Musa. Smatramo da ovakvom sudiji nije mjesto u fudbalu, a pogotovo ne u najvišem takmičenju u Bosni i Hercegovini.

Postavlja se pitanje da li je ovo boljitak bh. fudbala koji je najavljivan? Dovedeni smo u situaciju da zbog TV prava javnost ne može vidjeti sporne situacije, ali ni kompletne video izvještaje s utakmica. Gdje su po uzoru na velike svjetske lige pregledi prvenstva, emisije i dio za sporne situacije, mišljenja stručnjaka? Javnost nije informisana o dešavanjima s utakmica, pogotovo je to apsurdno u vremenu kada se fudbal igra bez prisustva publike i s ograničenim brojem predstavnika medija. Smatramo da bi se prenosi utakmica trebali organizovati sa više kamera te da ukoliko organizator nije u mogućnosti da organizuje prijenos dopusti klubovima da organizuju prijenos ili snimanje utakmica.

FK Željezničar traži od Komiteta za sudije i suđenje trajnu suspenziju Matea Muse u m:tel Premijer ligi BiH", navodi se u saopštenju sarajevskog kluba.

Pogledajte "kolekciju" spornih situacija u kojima u Željezničaru smatraju da su oštećeni.

Osim na tri pomenuta susreta, Željezničar nije slavio ni na posljednja dva meča jesenjeg dijela sezone. Široki Brijeg odnio je bodove sa "Grbavice" (3:2), dok je Krupa na svom terenu slavila 2:1, tako da su "plavi" nanizali pet mečeva bez trijumfa, tokom kojih su osvojili samo bod.

Posljednji trijumf zabilježen je još 2. decembra prošle godine, kada je Željezničar kao gost savladao Zrinjski 2:1.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC