Rotacija!

Partizan menja pola tima! Stanojeva poruka je jasna – nema šanse da ne bude maksimum!

Autor Bojan Jakovljević

Trener crno-belih pred Radnički govorio i o mladima, Kupu Srbije,...

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Bolan poraz pretrpeo je Partizan u prethodnoj rundi Superlige, pošto je savladan od strane najvećeg rivala. Aleksandar Stanojević čestitao je titulu Crvenoj zvezdi nakon meča na stadionu Rajko Mitić, ali sezona nije gotova.

Partizan želi da ostavlja dobar utisak u Superligi, a i da osvoji trofej u Kupu Srbije, koji bi bio spas sezone na neki način.

O meču protiv Radničkog iz Niša, koji je na programu u nedelju, Stanojević je govorio opširno. Između ostalog, najavio je i promene u postavi.

''Biće četiri ili pet promena u odnosu na prošlu utakmicu. Biće korekcija'', rekao je kratko trener crno-belih.

Stanojević je objasnio da je na meču protiv Crvene zvezde došlo do emotivnog pražnjenja.

''Znamo da su se igrači na derbiju psihički ispraznili. Moramo da budemo fokusirani, moramo da budemo pravi i da vidimo gde smo i šta smo i kakav nam je karakter. Izgubili smo u Nišu, nama je sutra utakmica u kojoj moramo da pobedimo. Ne plašim se reakcije igrača. Nema šanse da ne igraju maksimalno'', zaključio je šef struke Partizana.

Radnički je pred ovo kolo promenio trenera. Iskusni Vladimir Gaćinović napustio je Niš, a novi trener kluba sa Čaira trebalo bi da bude Aleksandar Stanković, bivši trener Bežanije i Metalca. Zbog te promene Stanojević ne zna šta sad da očekuje od Nišlija.

''Oni najbolje znaju kakva im je situacija. Ta promena će nam doneti neke nedoumice. Mada, ne znam koliko može da se promeni nešto posle dva zajednička treninga. Ne znamo kako će igrati, kako će izvoditi prekide. Pratili smo njegov rad u Gornjem Milanovcu'', otkrio je Stanojević.

Bilo je reči i o mladim igračima koj itek treba da dobiju šansu, a to ne ide preko noći.

''Moraš da zaslužiš da treniraš sa prvim timom, pa da zaslužiš da igraš. Ima momaka koji zaslužuju šansu, imamo mnogo mladih igrača i oni dobijaju po pola sata, 45 minuta. Ima utakmica, ništa nećemo raditi preko reda'' ,rekao je šef struke crno-belih.

Objasnio je Stanojević i da li će biti promena u načinu priprema mečeva, odnosno da li će Partizan sve karte sada baciti na takmičenje u Kupu Srbije.

''Igramo tešku utakmicu u polufinalu. Sigurno da ćemo modifikovati neke stvari, ali mi moramo da pobeđujemo u svakom takmičenju'', zaključio je Stanojević.

Meč Partizana i Radničkog iz Niša igra se u nedelju od 19 časova na stadionu u Humskoj. Nakon poraza u derbiju Partizan za Crvenom zvezdom koja je lider prvenstva zaostaje 12 bodova.

Aleksandar Stanojević pred Radnički
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd