nije svejedno

Tužni rekord Harija Kejna, vrijeme je za rastanak: Pretekao je još jednu legendu i sada je crni rekorder

Autor Bojan Jakovljević

Da li konačno došlo vrijeme da promijeni sredinu?

Izvor: Tanjug/Peter Powell/Pool via AP

Everton i Totenhem su odigrali sjajan meč, završen je 2:2, što je "pijevcima" bio treći meč bez pobjede, kojim su se najvjerovatnije i definitivno oprostili od Lige šampiona naredne godine.

U sjenci rezultata ostala su dva gola Harija Kejna i jedan pomalo tužan rekord, koji služi i kao upozorenje napadaču Totenhema. On je sada najbolji strijelac u istoriji Premijer lige koji nije osvojio titulu!

Kejn sada ima učinak od 164 gola u premijeršipu i probio se na sedmo mjesto vječne liste strijelaca, pretekavši još jednu legendu, Robija Faulera, koji je postigao 163 i do sada je držao ovo neslavno zvanje najboljeg strijelca bez titule prvaka.

Kejn u julu puni 28 godina, važi za jednog od najboljih napadača svijeta i moguće je da će promijeniti sredinu. On je svakako zaslužio trofeje, u Totenhemu nije osvojio nijedan, jer ima samo dva finala – Liga kupa i Lige šampiona.

Ranije je govorio da želi da osvaja sa Totenhemom, ali za to su potrebna ulaganja i pojačanja. Ovakvi "pijevci" bi prije samo petnaestak godina sigurno bili u najužoj konkurenciji za trofej, ali u eri Mančester sitija...

Da li će krenuti dalje ili će se priključiti mnogim legendama koji su ostavili ogroman trag u Premijer ligi, a nisu je nikad osvojili, kao što su Les Ferdinand, Mat Le Tisije, Gari Spid, Marsel Desai, David Žinola, Đanfranko Zola ili Stiven Džerard?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt