TV kamere u Derventi

Prvoligaške borbe i ovog vikenda: Može li Borac zaustaviti lidera?

Autor Bojan Jakovljević

Sve utakmice 23. kola m:tel Prve lige RS biće odigrane u subotu od 16 časova.

Izvor: Promo/FK Borac Kozarska Dubica

Prvoligaške borbe na terenima širom Republike Srpske biće nastavljene i ovog vikenda, a sve utakmice 23. kola m:tel Prve lige RS biće odigrane u subotu od 16 časova.

Jedan od najzanimljivijih duela ovog kola biće u Kozarskoj Dubici, gdje će Borac na svom stadionu "Đolovi" ugostiti vodeću ekipu prvenstva. Rudar Prijedor biće na teškom iskušenju, s obzirom da Dubičani igraju poprilično dobro na domaćem terenu, pa je neizvjesno kakav će epilog imati ovaj mali krajiški derbi.

Svakako jedan od derbija kola na programu je u Modriči, gdje će snage odmjeriti dva nekadašnja premijerligaša. Zahuktala Alfa Modriča dočekuje Zvijezdu 09, koja ne briljira ovog proljeća i svakako da je domaćin favorit u ovom susretu. Ipak, Semberci su znali da iznenade i najbolje ekipe prvenstva, tako da će sigurno na stadionu "Dr Milan Jelić" biti viđeno mnogo uzbuđenja, nadamo se i golova.

Zanimljivo će biti i na trebinjskim "Policama", gdje će ovog proljeća sjajni Leotar ugostiti Slobodu iz Novog Grada. Iako su Novljani najavljivali borbu za sami vrh tabele, u drugom dijelu prvenstva su neprepoznatljivi, što će pokušati da iskoriste Trebinjci i nastave sjajnu proljećnu seriju bez poraza.

I Ljubić je nanizao tri uzastopna trijumfa, Prnjavorčani su u odličnom nizu, koji će nastojati da produže i nakon duela sa Kozarom.

U Janji i Brčkom favoriti su gosti. Podrinju i Jedinstvu u goste dolaze Slavija i Sloga, mada su Janjarci u drugom dijelu sezone odlični, pa ne bi bilo iznenađenja da na pleća bace i goste iz Istočnog Sarajeva.

U Zvorniku će snage odmjeriti Drina i Sutjeska, dok u Derventi gostujue raspoloženi Željezničar. Dvoboj Tekstilca i banjalučkog tima direktno će prenositi RTRS Plus.

M:TEL PRVA LIGA RS - 23. KOLO:

Podrinje - Slavija (sudi: Dragan Kesić, Gradiška)
Ljubić - Kozara (Slađan Došlo, Istočno Sarajevo)
Jedinstvo - Sloga (Jovo Karić, Istočno Novo Sarajevo)
Borac - Rudar Prijedor (Slaviša Mazić, Vlasenica)
Leotar - Sloboda (Darko Vukojević (Doboj)
Tekstilac - Željezničar (Stefan Maletić, Bijeljina) - RTRS Plus
Drina - Sutjeska (Velimir Drinić, Modriča)
Alfa Modriča - Zvijezda 09 (Dragan Žarić, Kotor Varoš)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi