Bitka za Evropu

"Puno dinamike, žustrine u duelima i tenzija": Izjave trenera nakon hercegovačkog derbija

Autor Nebojša Šatara

U susretu 28. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je na "Pecari" savladao Zrinjski sa 1:0.

Izvor: FENA/Filip Kožul

Treneri obje ekipe Sergej Jakirović i Toni Karačić su nakon utakmice na konferenciji za novinare iznijeli svoje viđenje hercegovačkog derbija.

Trener "plemića" istakao je da je utakmica opravdala epitet derbija Hercegovine.

"Bilo je puno dinamike, žustrine u duelima i tenzija. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu i od kad sam ja trener ne pamtim da smo ovoliko prilika stvorili. Mnogo puta smo došli u šesnaesterac i trebala je samo završnica. Nažalost, imali smo jedno loše razdoblje prije primljenog gola i pošto se fudbal igra za golove ja moram čestitati Širokom na pobjedi", rekao je Jakirović, a prenijela agencija "Fena".

Njegov kolega sa širokobriješke klupe Toni Karačić se složio s Jakirovićem da je Zrinjski bio bolji tim u prvih 45 minuta.

"Ovo su stvarno jako bitna tri boda za nas da uhvatimo priključak za ekipama iz vrha. Teška utakmica, složio bih se da je prvo poluvrijeme pripalo u potpunosti Zrinjskom. Radili su kvalitetan pritisak na našu zadnju liniju, a mi u tom trenutku nismo bili pravi u odbrani i organizaciji igre. U otvaranju drugog poluvremena bili smo kvalitetniji u posjedu, imali neke dobre situacije i uspjeli postići pogodak. Došli smo spretno do tri boda i još jednom čestitam ekipi i poželio bih kolegi Jakiroviću sreću u nastavku", izjavio je Karačić.

Široki Brijeg sada zaostaje samo bod za četvrtoplasiranim Zrinjskim, pa će u preostalih pet kola zajedno sa Veležom i Borcem voditi žestoku bitku za plasman u evropska takmičenja. U igri je i Tuzla siti, koji bi se eventualnom pobjedom nad Olimpikom u ponedjeljak takođe umiješao u trku za plasman u Evropu.

(mondo.ba)