• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Moji igrači nisu znali gdje su, ali moje je da ih naučim": Baka Slišković poslije poraza Želje u sarajevskom derbiju

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener Željezničara Blaž Slišković razumljivo nije bio zadovoljan ishodom 143. po redu sarajevskog derbija, ali ni partijom svojih izabranika posebno u prvom poluvremenu meča 28. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 sarajevo - željezničar 3:1, izjava blaž slišković Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

"Bordo" tim je reklo bi se rutinski upisao pobjedu nad Željeznilarom (3:1) na krilima raspoloženog Matijasa Fanima, dvostrukog strijelca.

Možda će vas zanimati

Željo je početkom drugog dijela imao priliku iz penala da se vrati u utakmicu i smanji rezultat na 2:1, ali je golman domaćina Adnan Kovačević odbranio jedanaesterac Semiru Štiliću.

Taj detalj je presudio Želji, mišljenja je Baka Slišković.

"Tako je izgledalo, s obzirom da je Sarajevo imalo 2:0 na poluvremenu. Propustili su nam igru u nastavku, orijentisali se na kontranapade, pa je izgledalo nešto bolje s naše strane nego u prvih 45 minuta. Imali smo određeni pritisak, utakmicu smo definitivno izgubili kod 2:0 i promašenog penala. Da smo se tada vratili u utakmicu, rezultat bi eventualno bio drugačiji. Ali, time ne želim da umanjim zasluženu pobjedu Sarajeva. Iskoristili su svoje prilike, odigrali taktički disciplinovano, za razliku od mojih igrača koji u pojedinim trenucima utakmice, praktično, nisu znali gdje su. Šta je tu je, moje je da ih naučim ili da ih pokušam naučiti. Vjerujem da nismo posebno razočarali, ali nismo nešto kvalitetno ni odigrali. Kažem, prekretnica je promašen jedanaesterac i sve čestitke Sarajevu", rekao je Slišković.

Inače, ovo je bila 11. utakmica Želje u kojoj nije ostvario pobjedu, treća otkako je tim sa "Grbavice" preuzeo Slišković umjesto Amara Osima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC