• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blaž Slišković: Sarajevu ništa ne valja iz Banjaluke, Mostara, Tuzle...

Autor mondo.ba

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine Blaž Slišković žestoko je kritikovao Sarajevo kao fudbalski centar koji želi da njegovi klubovi svake godine budu šampioni države.

 Blaž Slišković: Sarajevu ništa ne valja iz Banjaluke, Mostara, Tuzle... Izvor: Samir Cacan/MONDO

Popularni Baka je u opširnom intervjuu za hrvatske "Sportske novosti", otvoreno govorio je o stanju u fudbalskoj BiH s posebnim akcentom na Sarajevo kao glavni grad.

"Znate kako je u BiH, centralizam… Kao što je u bivšoj Jugoslaviji bio Beograd, tako je u BiH sada Sarajevo. Oni bi da Sarajevo bude u svemu prvo. Sve bi oni pod kontrolu uključujući i medije. Oni bi da su Željo i Sarajevo svake godine prvi, da su košarkaši Bosne prvi. Njima ništa ne valja iz Tuzle, Banjaluke, Mostara", rekao je legendarni fudbaler Veleža i splitskog Hajduka.

Možda će vas zanimati

Takođe nije štedio ni sarajevsku "sedmu silu"...

"Pojedini novinari su nacionalno obojeni, nije im smetao možda Baka, ali im je smetao Zrinjski. Ima tu svašta, ne bih o detaljima. Ja sam javno izlazio sa mišljenjima, drugi treneri su šutjeli", dodao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

Takođe, stao je u odbranu bivšeg selektora "zmajeva" Roberta Prosinečkog.

"Zašto Prosinečki nije uspio sa BiH. Pa, recimo da je priča slična onoj o meni i Zrinjskom. Neka ostane na tome. Uostalom, Robi je mudar i dostojanstven čovjek. Nije uspio, jer nije imao adekvatnu podršku".

Aktuelni trener hongoškog Kičija takođe se osvrnuo i na čuvenu fotografiju sa Pepom Gvardiolom, menadžerom Mančester sitija, koju je po objavljivanju na svom Fejsbuku prokomentarisao: "Meni je to sekunda, a njemu uspomena za cijeli život".

"Tad je došao iz Barselone u Brešu, a ja sam iz Francuske došao u Peskaru. Tada smo igrali jedan protiv drugog. A znate li kako je on znao za mene? Manuel Estijarte, legendarni vaterpolista, tada je igrao vaterpolo za Peskaru, pa sam s njim veliki prijatelj. S njim je u Peskari tada igrao i Dubravko Šimenc. Gotovo dvije godine smo Estijarte i ja bili nerazdvojni. On je sada desetak godina savjetnik Pepa Gvardiole. Tako smo se Pep i ja upoznali", objasnio je popularni Baka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC