• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova uprava Radnika već u rasulu!

Autori mondo.ba Autori Glas Srpske

Poslije smjene na čelu Radnika, rukovodstvo semberskog kluba je ostalo i bez nekoliko dosadašnjih članova Upravnog odbora. Osim toga, neisplaćene plate i dugovi se gomilaju...

 FK Radnik: Nova uprava već u rasulu! Izvor: Promo/FK Radnik Bijeljina

Navrat-nanos sazvana Skupština Radnika, na kojoj je za novog predsjednika izabran Predrag Perković mogla bi imati velike posljedice po bijeljinski sportski kolektiv, koji je u posljednjih pet godina dva puta izborio plasman u Evropu, piše "Glas Srpske".

Možda će vas zanimati

Pomalo nevjerovatno zvuči da je na sazivanje Skupštine Radnika čekano puna tri mjeseca. Naime, toliko je prošlo od ostavke bivšeg predsjednika Krstajića, koji je to uradio krajem prošle godine. A onda kada je vidio da je klub ostavljen bez podrške i smatrajući da ima moralnu obavezu u teškom periodu pandemije koronavirusa da ponovo pomogne, odlučio je da povuče ostavku, ali je Skupština sazvana praktično za dva dana. I što je najgore, gotovo svi njegovi dojučerašnji saradnici popularnom Krletu su okrenuli leđa.

Ništa to ne bi bilo čudno, ali nekoliko časova poslije završetka sjednice prvo je ostavku podnio doskorašnji potpredsjednik Ljubomir Stević, da bi potom njegovim stopama krenula i dva člana novog Upravnog odbora. Prvo Slaven Ristić, a potom i Nenad Lalić. Ristić je istakao da je došlo do nesporazuma i da on i nije član najužeg klupskog rukovodstva, ali da je uvijek spreman da pomogne sportske kolektive, kao i ranije, dok je Lalić naglasio da se u prethodnih pet godina istrošio i da nema više dovoljno vremena da posveti bijeljinskom premijerligašu. Iste poteze najavili su Miloš Stevanović i Slobodan Lovrić, ali kada se okonča ova situacija sa virusom korona. Ako se to desi, uz predsjednika Perkovića u novoj upravi ostaće samo Milenko Zupur i Duško Milanović, što bi za jedan ozbiljan klub u ovom trenutku bilo izuzetno malo, naveo je banjalučki list.

Međutim, to nije jedini problem koji u ovom trenutku imaju Bijeljinci.

Igračima i zaposlenima u radnoj zajednici u 2020. godini nije isplaćena nijedna plata, rastu dugovi prema dobavljačima, a veliki teret za Radnik je i dug prema Poreskoj upravi, čiji je dio reprogramiran, ali mjesečne rate redovno stižu. Sa odlaskom Krstajića kao da je sve stalo i veliko je pitanje, ako se situacija sa pandemijom brzo ne smiri, kako će Bijeljinci dobiti licencu za narednu sezonu, jer se dugovi gomilaju.

Ipak, treba očekivati da će klub svijetle tradicije iz ove krize i trenutne situacije izaći još jači.

Iako je u ovom trenutku teško govoriti da li će i kada biti nastavljena Premijer liga BiH, Bijeljinci i ove sezone imaju šansu da izbore plasman na evropsku scenu. Poslije 22 kola zauzimaju šesto mjesto sa samo četiri boda zaostatka za trećeplasiranim Zrinjskim.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC