RASPAD SISTEMA!

Stvorili Pančeva, dominirali Makedonijom, a sad su ispali iz lige: Vardar u ambisu - idu u 2. rang kao šampioni!

Autor Bojan Jakovljević

Tužna sudbina makedonskog giganta.

Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Najuspješniji makedonski klub će od naredne sezone igrati u drugom rangu!

Nadali su se navijači Vardara da je moguće iščupati se poslije istorijski loše sezone, međutim današnji poraz protiv Struge (1:0) znači i da su se matematički oprostili od elite.

Za puna 32 kola skupili su tek 31 bod, nalaze se na sedam bodova od bezbjedne zone, a vidjećemo da li će se poslije ovakvog posrtanja ekspresno vratiti u prvu ligu ili ih čekaju godine tavorenje u nižem rangu takmičenja.

Vardar je inače aktuelni šampion Sjeverne Makedonije, najuspješniji su klub od osamostaljenja sa 11 titula, ali dotakli su dno poslije odlaska ruskog milijardera Sergeja Samsonenka.

Bogati vlasnik, koji je i sa rukometnim klubom napravio čudo, "vratio" je klub gradu prošlog ljeta i od tada su počeli problemi za njih. Prije pune decenije takođe su ispali iz lige, ali klub koji je trebalo da uđe u elitni rang nije obezbijedio licencu, pa su preživjeli, dok im sada nema spasa.

Vardar je bio bitan klub i u SFRJ, osvojio je titulu u sezoni 1986/87, mada je ona vraćena Partizanu, a najpoznatiji izdanak iz njihove škole je Darko Pančev.

(MONDO)

Tagovi