• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Vardar je njihova prva ljubav - titula nije uteha!

Autor mondo.rs

"Komiti" ogorčeni zbog propadanja FK Vardar. Ne mogu da budu srećni zbog rukometaša kada se njihova prva ljubav gasi.

Jedan Vardar na krovu Evrope, drugi u podrumu sa "zaključenim vratima"…

Muški Rukometni klub Vardar uspeo je po drugi put u poslednje tri sezone da osvoji Ligu šampiona. Uspeh je veći zbog činjenice da u skopskom velikanu kasne plate.

I dok je Severna Makedonija, a posebno Skoplje u euforiji zbog uspeha rukometaša, problem fudbalera je "pod tepihom". Međutim, na ogromne teškoće s kojima se suočio FK Vardar nisu zaboravili najvatreniji navijači crveno-crnih "Komiti".

Vardar je šampion Evrope!

Oni jednostavno ne mogu preko činjenice da je Vardaru, kao drugoplasiranom timu šampionata Severne Makedonije, zbog dugova zabranjen nastup ove sezone u Ligi Evrope.

Inače, Skopljanci su jedva uspeli da izbegnu i dvogodišnju suspenziju UEFA.

"Bili smo uvereni da kao navijači moramo da pustimo ljude iz uprave, profesionalce, da rade svoj posao. Nismo hteli da budemo kočnica koja će zaustaviti napredak kluba. Ne možemo više da ćutimo dok klub tone pred našim očima. Tražimo odgovore od onih koji ignorišu situaciju u kojoj je naš klub. Nama ni rukometni Fajnal for ništa ne znači kad je naša prva ljubav u ovakvoj situaciji", poruka je organizovane grupe navijača Vardara.

Ruski biznismen Sergej Samsonenko pre nekoliko godina kupio je Vardar za 81 hiljadu evra. U početku se činilo da je klub krenuo putem muške i ženske rukometne sekcije, čiji je Rus takođe vlasnik.

Međutim, kada je Samsonenko objavio da se povlači iz makedonskog sporta, jer nema načina više da finansira svoje klubove, fudbalski je zapao u veliku krizu, koja je za posledicu imala suspenziju UEFA.

vardar
Izvor: Youtube/aki ribar NEW

Samsonenko je uspeo da osvoji tri Lige šampione, jednu za ženskim klubom i dve sa muškim rukometnim klubom. Nakon poslednjeg uspeha nagovestio je čak mogućnost da ostane deo Vardara.

"Zašto svi pričaju o nekom kraju? Idemo i po treću titulu", poručio je Samsonenko nakon finala u Kelnu.

To, međutim, ne važi i za fudbalsku sekciju.

"Komiti" su u prvi sukob sa ruskim vlasnikom ušli pre dve godine, kada im se nisu svidele cene ulaznica za rukometnu Ligu šampiona. Samsonenko je tada prvi put najavio odlazak iz Skoplja, ali se on nije dogodio do danas.  

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC