• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mora to bolje! Zvezda opet u 4-4-2, ali bez gola...

Autor mondo.rs

Bledo izdanje crveno-belih u duelu sa Vardarom.

 Mora to bolje! Zvezda opet u 4-4-2, ali bez gola... Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

I treći put ove zime, pretpostavlja se poslednji, Dejan Stanković je izveo dva različita sastava u jednoj utakmici, oba u postavci 4-4-2.

Prvo poluvreme susreta sa Vardarom igrali su Borjan - Gobeljić, Pankov, Babić, Rodić - Garsija, Petrović, Vulić, Simić - Boaći i Pavkov, dok su šansu u drugom poluvremenu dobili Vasiljević - Gajić, Degenek, Milunović, Konatar - Vukanović (77. Krstović), Jovančić, Nikolić, Gavrić - Ben, Tomane.

Ni jedni ni drugi nisu uspeli da zatresu mrežu rivala, pa je utakmica na terenu hotela Regnum u turskoj Antaliji završena bez pobednika 0:0.

Možda će vas zanimati

Ivanić presedeo na klupi

Novajlija Seku Sanogo nije igrao protiv Vardara zbog jakog udarca u mišić koji je dobio na treningu, dok je Mirko Ivanić jedini celu utakmicu presedeo na klupi.

Nešto bliži pogotku bili su igrači iz drugog dela susreta, dok su starteri za 45 minuta samo jednom uspeli da zaprete. Bilo je to posle šuta Miloša Vulića sa distance, kada je lopta prozujala tik iznad prečke.

Mlak utisak ostavila je postava koja se u ovom trenutku smatra jačom. Napravljen je prevelik broj grešaka u fazi napada, posebno u dodavanjima dvojice centralnih vezista - Vulića i Petrovića. Mnogo bolje je u nastavku to radio mladi Veljko Nikolić.

Živnula je Zvezdina igra po povratku sa odmora, mada je delom to i zbog manjeg broja izmena u timu Vardara. Pritisak na gol rivala bio je konstantan, ali opet je izostala realizacija.

Morali su crveno-beli mnogo bolje protiv tima koji je prethodnih dana ubedljivo poražen od splitskog Hajduka i Dinamo Kijeva, a izgubio je i 2:1 od TSC-a iz Bačke Palanke.

Sigurno je da će Stanković narednih dana imati šta da kaže i uvežbava sa svojim igračima, a hoće li biti prave reakcije, videćemo u subotu protiv starog poznanika Ludogoreca.

TOK MEČA:

Izvor: MONDO/J. Terzić

U loži terena koji pripada hotelu Regnum nalaze se Zvezdin predsednik Svetozar Mijailović, počasni predsednik Dragan Džajić i generalni direktor Zvezdan Terzić.

Izvor: MONDO/J. Terzić

Dok je odmicalo prvo poluvremene, januarsko pojačanje Zvezde Seku Sanogo bio je kraj terena, u civilu. Njegovo odsustvo bilo je najavljeno, zbog povrede.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

U četiri minuta prvog dela meča Zvezda je stvorila tri dobre šanse. Vulić je šutirao sa oko 28 metara preko gola, potom je gađao Pankov glavom posle prekida, a onda i Boaći - snažno, ali i neprecizno.

Ostao je iskusni napadač na travi posle tog šuta, ali je ubrzo nastavio meč.

Mimo tih udaraca, malo je bilo sadržaja do poluvremena. Zvezda je teško dolazila do šansi i ponovila joj se slaba igra u uvodu kao i u prošlom pripremnom meču, protiv Arke.


Stanković je ponovo promenio sastav ekipe pred start nastavka. Na terenu će od 46. minuta biti: Vasiljević - Gajić, Degenek, Milunović, Konatar - Jovančić, Nikolić, Gavrić Ben (kapiten) - Vukanović, Tomane.

Potpuno izmenjeni tim crveno-belih stvorio je prvu šansu posle 25 minuta nastavka, kada je Milunović pogodio stativu.

Skočio je visoki štoper visoko na centaršut sa leve strane, šutirao dobro, ali zatresao samo okvir gola, ne i mrežu. Na sličan način, iz prekida, ekipa Dejana Stankovića stvarala je šanse i postizala golove protiv Arke, kada su svi pogoci "pali" posle prekida.

Narednu veliku šansu Zvezda je stvorila iz igre. Gobeljić je u 80. minutu centrirao sa leve strane, a Tomane je dobro šutirao glavom ispred Krstovića, ali mu je malo nedostajalo da zatrese mrežu.

Bacio se Portugalac unapred, ali nije uspeo.

Crveno-beli su posle te šanse dodatno "dali gas", ali gola nije bilo. Mladi Gavrić se posebno istakao u naletima Beograđana, u 89. je "namestio" dobru priliku Krstoviću, ali je Crnogorac sa desetak metara od gola šutirao preko prečke.

Bila je to poslednja šansa Stankovićevog tima na utakmici.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC