Fudbal

DRAMA na kraju prvenstva Slovenije: Maribor ispustio titulu za jedan gol, Mura šampion prvi put u istoriji!

Autor Dragan Šutvić

Kakav kraj sezone u "deželi"!

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nestvaran rasplet smo vidjeli u elitnom rangu slovenačkog fudbala!

Maribor je, pred posljednjih 90 minuta, imao sve u svojim rukama – tri boda prednosti nad Murom pred međusobni okršaj, ali je na kraju klub iz Murske Sobote ostvario najveći uspjeh u klupskoj istoriji!

MARIBOR – MURA 1:3

Za to je "kriva" gol-razlika jer je Mura u meču odluke šokirala domaćina, te trijumfovala upravo onom razlikom koja joj je bila potrebna da na kraju sezone, poslije 36 kola, ima bolju gol-razliku (Mura +24, Maribor +23)!

Tako je klub koji je još 2014. godine igrao u četvrtoligaškom rangu, a 2018. godine osvojiio titulu u drugoligaškom takmičenju, prošlosezonskom trofeju u Kupu Sloveniji dodao i onaj najznačajniji, pa će prvi put u istoriji kluba igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Mariboru, koji je praktično bio projektovan kao šampion, za utjehu ostaje nastup u Konferencijskoj ligi, gdje će igrati i trećeplasirana Olimpija Ljubljana.

Od okršaja Ljubljančana i Celja u finalu Kupa, koje je zakazano za 24. maj, zavisi da li će tamo igrati i četvrtoplasirani sastav Domžala ili Celje, koje je sezonu u prvenstvu završilo na sedmom mjestu.

TABELA: Mura 63, Maribor 63, Olimpija Ljubljana 59, Domžale 44, Bravo 45, Tabor Sežana 44, Celje 43, Aluminij 43, Koper 52, Gorica 29.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt