• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atletiko šampion, Barsin višak je heroj Madrida: Šok završnica u posljednjem kolu Primere, slave Suarez i društvo!

Autor Dragan Šutvić

Barselona napravila grešku vijeka, titula ponovo crveno-bijeloj strani Madrida!

 atletiko-madrid-prvak-spanija-primera-posljednje-kolo-rezultati-luis-suarez Izvor: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Kakva nevjerovatna završnica Primere! Atletiko Madrid je imao dva boda više od gradskog rivala Reala pred posljednje kolo, oba tima su gubila na poluvremenu i onda su oba preokrenula i pobijedila 2:1!

Možda će vas zanimati

Apsolutni heroj Atletika, Madrida pa može se reći i cijele sezone u Primeri je Luis Suarez! Ljetos je otjeran iz Barse kao pas, iako je legenda kluba, govorili su da je debeo i da je bivši, a onda ga je doveo Dijego Simeone, a Urugvajac se odužio 21 golom!

U taj učinak spada i pobjednički danas u gostima Valjadolidu!

Osim šampiona Atletika, u Ligu šampiona će Real, Barselona i Sevilja.

U Ligi Evrope igraće Real Sosijedad i Betis.

U Konferencijskoj ligi nastupiće Viljareal, osim ako ne pobijedi u finalu Lige Evrope. U tom slučaju ide u Ligu šampiona.

Iz lige su ispali Ueska, Valjadolid i Eibar.

Real je do pobjede nad Viljarealom došao u 92. minutu, ali sve što mu je to donijelo jeste da na kraju ima samo dva boda zaostatka za gradskim rivalom, koji je povratio titulu poslije punih sedam godina.

Ovo je 11. titula u istoriji Atletika. Mora se pomenuti i da je praktično čitava sezona odigrana bez navijača, ono na kraju sa šakom njih na stadionu i ne računamo, tako da smo neminovno vidjeli jednu od najčudnijih i najuzbudljivijih, ali sigurno ne najkvalitetnijih sezona.

To se odlično vidjelo poslije prvih 45 minuta, kada su i Atletiko i Real gubili, a Barselona igrala bez golova. To se može tumačiti da će titulu osvojiti ne najbolji, nego tim koji bude najmanje griješio. I titula je zasluženo otišla Atletiku!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Valjadolid je igrao za opstanak, bila mu je potrebna pobjeda, uz poraz Elćea (što se nije desilo) i već u 18. minutu je poveo protiv Atletika golom Oskara Plana. Taj pogodak je potpuno presjekao goste, koji nisu ličili na sebe uopšte.

Ipak, Real se nije proslavio. Unai Emeri je dobro postavio Viljareal, koji je bio bolji tim, tako da je već u 20. minutu golom Jerera Pina poveo 1:0.

Oba tima su igrala uplašeno prvo poluvrijeme, ali su se trgla u drugom. Karim Benzema je u 55. minutu zatresao mrežu, ali je VAR rekao – nema gola! U isto vrijeme, Anhel Korea je donio Atletiku izjednačenje!

Takav ishod bi donio Atletiku titulu, znao je to i Zinedin Zidan, pa je napravio svih pet izmjena za 12 minuta i krenuo u napad.

Ipak, u 67. minutu, "otpisani" Suarez je na više od 40 metara došao do odbijene lopte, potrčao ka golu domaćih i iz šesnaesterca rutinski savladao Đordija Masipa za veliko, veliko slavlje!

Karim Benzema i Luka Modrić su golovima u 87. i 92. minutu donijeli preokret, ali bilo je kasno – Atletiko je već postao šampion!

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC