PRVA IZJAVA

Samo gol nam je falio! Stanković ne brine zbog kiksa: Ako je ovakav odnos i trčanje - ne mogu da im zamjerim!

Autor Bojan Jakovljević

Nije bilo golova u prvom derbiju Superlige između Crvene zvezde i Vojvodine, a pročitajte šta su rekli treneri Dejan Stanković i Slavoljub Đorđević.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda i Vojvodina remizirali su u prvom kolu Superlige pred više od 20.000 navijača, što je ujedno i prvo veliko iznenađenje u novoj sezoni domaćeg šampionata.

Imala je Zvezda više šansi, naročito preko Bena koji je promašio dvije kolosalne prilike, znala je i Vojvodina da zaprijeti u kontrama, ali se na kraju sve svelo na odbranu sopstvenog gola kada je Dejan Stanković uveo sa klupe Pavkova, Falka, Bakajoka...

Uspjela je Vojvodina da odoli, a Dejan Stanković je poslije meča za TV Arena Sport izjavio da je "nedostajao samo gol".

"Ako igraš fantastičan fudbal i ako si dominirao... Trka je bila izvanredna, nemam šta da kažem momcima. Može neki kontranapad uvijek da dođe, ima da se radi još, ali ako je ovakav odnos i trčanje - samo je pitanje trenutka kada će gol da promijeni sve. Drago mi je da smo se vratili sa navijačima, bilo je emocija, bilo je detalja koje možemo da korigujemo, idemo dalje", rekao je Stanković.

Već u srijedu Crvenu zvezdu očekuje putovanje u daleki Kazahstan i meč sa Kairatom u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Ovakav ritam utakmice nam treba. Potrebna nam je ovako jaka utakmica, a sada odmor i polako spremamo meč sa Kairatom. To je isto protivnik koji će nas sačekati u bloku. Ne mogu da im zamjerim, mogle su neke odluke da budu bolje, ali to je fudbal", dodao je trener Zvezde.

Slavoljub Đorđević je na debiju na klupi Vojvodine osvojio veliki bod protiv šampiona.

"Čestitam Zvezdi na velikoj borbi. Sa njima može samo ovako da se igra. Mnogi omalovažavaju moje momke, ne vjeruju u njih, ali uzeti bod na polupunoj Marakani - to je veliki uspjeh. Želim im samo ovako da nastave... Igrali smo teške utakmice, bili su nam takvi i protivnici, čekali smo danas kontre, malo smo brljavili, ali svaka im čast na svemu", zaključio je trener "stare dame".