• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 igrača Partizana koji imaju dozvolu da idu: Velike plate i posljednje šanse za prodaju - na njima se traži zarada!

Autor Dragan Šutvić

Partizan je doveo trojicu igrača ovog ljeta, otkupio je Filipa Holendera, a iako trener Aleksandar Stanojević priželjkuje još pojačanja, postoje igrači čiji odlazak u Humskoj nije isključen. Samo jedan fudbaler 100% nije na prodaju.

 fk partizan odlasci sedam igrača Izvor: MN PRESS

Ostala su još četiri dana do početka sezone za fudbalere Partizana. Povratak sa priprema u Sloveniji prošle sedmice najavio je "završne radove" pred subotnju premijeru u Novom Sadu.

Ekipa Aleksandra Stanojevića će u 1. kolu Superlige 2021/22 gostovati Proleteru, ali ljetni prelazni rok u punom jeku znači i moguće odlaske iz Humske u narednom periodu.

Možda će vas zanimati

I dok Stanojević priprema prvi meč u novoj sezoni, a potom i dolazak Dunajske Strede 22. jula u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, igrački kadar crno-bijelih je i dalje sklon promenama.

Partizan još nije doveo sva pojačanja koja je planirao, transfer Žilijena Ngoa iz Belgije je propao, a i trener Stanojević je rekao da bi volio da u klub dođe još neko pojačanje. Mada još nije sve obavljeno po pitanju dolazaka, odlasci su vrlo mogući.

Nakon predstavljanja Siniše Saničanina, Danila Pantića i Rikarda Gomeša, kao i priključivanja mlađih igrača prvom timu, Stanojević na raspolaganju ima dovoljan broj igrača da bi pojedinci mogli do kraja prelaznog roka da promijene sredinu.

Prvi koji se među njima pominje je Aleksandar Stojković. Za njega je još ranije postojala mogućnost odlaska u Saudijsku Arabiju, kojim bi iskusni golman mogao da ostvari možda i posljednji veliki ugovor u karijeri. Zbog toga mu crno-bijeli ne bi pravili problem, a činjenica da mu ugovor ističe 31. decembra i da ima veliku platu u vrijeme kada u Humskoj sa finansijske strane "ne cvjetaju ruže", dodatni su razlozi za mogući odlazak.

U slučaju odlaska Stojkovića, Partizan bi imao Aleksandra Popovića i Nemanju Stevanovića kao dvije opcije za mjesto među stativama.

Kada je u pitanju defanzivna linija, stvari su tu uglavnom složene. Odlazak Makija Banjaka bi mogao da otvori prostor jednom od dvojice mladih štopera Mateje Đorđevića i Luke Subotića da budu u široj konkurenciji, Igor Vujačić jedini ne može da ide iz kluba, dok je na mjestu lijevog beka Rajko Brežančić potencijalno višak.

Izvor: MN PRESS

Iskusni lijevi bek će posljednjeg dana prelaznog roka proslaviti 32. rođendan. Brežančić je ušao u posljednju godinu ugovora, povrede ga često muče i prošle sezone je na terenu proveo čitavih 196 minuta. Kako Stanojević prednost daje Ivanu Obradoviću i Slobodanu Uroševiću, crno-bijelima ne bi bio nikakav problem da ostane bez treće opcije.

Na sredini terena je situacija nezgodnija. Partizan bi mogao da dozvoli odlazak jednog od dvojice centralnih vezista koji su trenutno zanimljivi inostranim klubovima.

Prvi je Saša Zdjelar, a drugi Aleksandar Šćekić. Zdjelar jeste u martu produžio ugovor do juna 2023. godine, ali sa planom da omogući Partizanu i da zaradi od njegovog eventualnog transfera. Ukoliko bi stigla dobra ponuda, crno-bieli definitivno ne bi pravili problem "zlatnom orliću" sa Novog Zelanda.

Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić u duelu sa Stefanom Kovačom.
Izvor: MN PRESS

Sa druge strane, za Šćekića je ranije postojalo interesovanje klubova poput španskog Alavesa, pa ni njegov odlazak nije isključen. Ukoliko bi Partizan dobio ponudu koja zadovoljava njihovu procjenu vrijednosti reprezentativca Crne Gore, taj odlazak iz Humske bi lako mogao da se dogodi. Ipak, djeluje nerealno da obojica ovog ljeta napuste klub, jer bi to moglo da žestoko smanji opcije Stanojeviću na sredini terena.

Naredni igrač je Lazar Marković. Iskusni ofanzivac je ovog ljeta već bio meta klubova iz Turske, ali za sada još uvijek nije bilo nikakvog konkretnog posla. Partizan ne bi imao problem da pusti Markovića za odgovarajuće obeštećenje iz dva razloga - prvi je izuzetno velika plata od, prema nekim izvorima, oko 500.000 evra godišnje, dok je drugi stanje u igračkom kadru.

Dolazak Danila Pantića je poboljšao opcije, a povratak Rikarda Gomeša je učinio da sada Filip Holender prevashodno konkuriše za mjesto "drugog napadača", gdje je Stanojević najčešće i koristio Markovića.

Lazar Marković ispred El Fardu Bena
Izvor: MN PRESS

Sejduba Suma je takođe igrač koji bi mogao da napusti Humsku. On nije prošao pripreme sa Partizanom, a nedavna izjava trenera Stanojevića navodi na jasan zaključak - dobra ponuda ne bi bila odbijena.

"Nije bio u Sloveniji iz administrativnih razloga. Status ne može da mu bude isti kao igračima koji su prošli kompletne pripreme. Konkuriše za tim, a ako na treningu bude najbolji status će mu se promijeniti i igraće. Sve zavisi od njega. Trenutno nije blizu startera", rekao je Stanojević prošle sedmice.

I na kraju, mlađani Nikola Štulić. "Dijete" Partizana više nije ni u prvom planu među nadolazećim talentima koji su u klubu, pa je vrlo moguće da se dođe da procjene da je za njega najbolji odlazak na pozajmicu.

Štuliću u špicu napada ne ide u korist dolazak Rikarda Gomeša, ali ni odlične pripreme Marka Milovanovića i Sameda Baždara, koji su, čini se, vrlo brzo "porasli" u očima Stanojevića. Teško da bi se Partizan olako odrekao Štulića, ali pozajmica u neku novu sredinu nije isključena.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC