STARTNIH 11

Ovo je sastav Zvezde za evropski debi: Vrijeme je za Dionija, igraju pojačanja za Ligu šampiona!

Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda u srijedu igra protiv Kairata, a ovo je najvjerovatniji tim koji će Dejan Stanković poslati na teren.

Izvor: MN PRESS, Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda iza sebe ima fantastičnu sezonu na sva tri fronta, ali sada Dejan Stanković mora da pritisne "restart" i krene od nule u novu evro-odiseju koja počinje u Kazahstanu.

U srijedu od 16 časova počinju kvalifikacije za Ligu šampiona u kojima Zvezda mora da preskoči prepreku manje nego inače, međutim prva neće biti nimalo jednostavna. Da je mogao da bira, Stanković bi želio da izbegne Kairat, ali pobjeđivao je već i jače timove od njih.

Zvezda je u Kazahstan otputovala sa 25 fudbalera, sa izuzetkom tek suspendovanog Gobeljića, a najvažnija vijest za Stankovića je da su svi potpuno spremni za meč.

"Hvala Bogu svi su zdravi izašli sa priprema i sada sam na slatkim mukama koga da stavim u tim. Najbitnije mi je da ekipa diše kao jedan. Svi razumijemo datu situaciju i nemam dvojbe oko startnih 11. Svako iz grupe može da doprinese uspjehu klub", poručio je Stanković pred ukrcavanje na dug let u Almati.

Željeće od svojih momaka malo više nego protiv Vojvodine (0:0), kada su zaista uspjeli sve sem da postignu gol, a u tu svrhu jedina promjena mogla bi da bude u samom špicu.

"Mister" je u više navrata upozorio da je Kairat vrlo direktna i čvrsta ekipa, koja vrlo dobro zna da igra iza lopte, pa će ponovo vezni red imati zadatak da ih "probije", dok će istovremeno morati da budu jaki u duelu i da smanje greške na minimum.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Najveća dilema pred meč bila je da li će Zvezda u Kazahstanu početi sa trojicom ili dvojicom štopera, ali pretpostavka je da će crveno-bijeli ipak ostati pri standardnijih 4-2-3-1.

Tako bi u odbrani ispred kapitena Milana Borjana trebalo da igraju Milan Gajić, novi štoperski tandem Srđan Babić i Aleksandar Dragović, dok je mjesto lijevog bočnog naravno rezervisano za Milana Rodića. Biće zanimljivo vidjeti da li će Miloš Degenek, o kome se sve više priča, uopšte biti u protokolu.

U veznom redu, zbog čvrstine, trebalo bi ponovo očekivati Sekua Sanoga i Nenada Krstičića, dok ćemo u slučaju ofanzivnijih potreba sigurno na terenu vidheti Gelora Kangu.

Što se tiče napada - "trozubac" iza napadača se neće muhenjati. El-Fardu Ben bi trebalo da igra po desnom boku, dok će se Mirko Ivanić i Aleksandar Katai muhenjati na mhestima ofanzivnog veznog i lijevog krila, kada i najbolje sarađuju.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U napadu bi trebalo da vidimo novajliju Loisa Dionija, koji bi trebalo da ima prednost u odnosu na Milana Pavkova i Nikolu Krstovića, iako je najkraće tu.

Igrao je nekoliko minuta u "generalci" protiv Šturma, nije ga bilo na terenu protiv Vojvodine, pa bi ovo mogao da bude njegov zvanični debi. Nije ni kratko tu, već je dvije nedjelje sa novim saigračima, osjetio je igru crveno-bijelih i odmah bi mogao da pomogne...

Dakle, da rezimiramo, ovo je najvjerovatniji sastav Zvezde za Kairat:

Borjan - Gajić, Babić, Dragović, Rodić - Sanogo, Krstičić - Ben, Ivanić, Katai - Dioni.