Fudbal

"Farmaceutima" bod u Berlinu u prvom meču bez Dragovića, "vukovi" nadigrali Asanov Bohum!

Autor Dragan Šutvić

Bajer nije uspio da trijumfuje nad Unionon, Takuma Asano sa Bohumom poražen od Volfsburga

Izvor: EPA/Clemens Bilan

Bajer nije uspio da u prvoj utakmici bez pomoći Aleksandra Dragovića dođe do pobjede nad Union Berlinom i "trojkom" uđe u novu premijerligašku sezonu:

UNION BERLIN – BAJER 1:1 (1:1)
/Avoniji 7 – Diabi 12/

Reprezentativac Austrije je ovog ljeta Leverkuzen zamijenio Beogradom i dogovorio trogodišnju saradnju sa Crvenom zvezdom.

U dresu "farmaceuta" iz Leverkuzena, Dragović je odigrao 106 mečeva u svim takmičenjima, a nakon njegove seobe u srpsku prestonicu, Bajer nije našao način da trijumfuje na stadionu "Pored kuće starog šumara".

Klub iz prestonice Njemačke postigao je prvi gol ovog popodneva. U sedmom minutu je pogodio Taivo Avoniji, ali je samo pet minuta kasnije udarac uzvratio Musa Diabi i, pokazalo se, postavio konačan rezultat.

Ove subote, na terenu su se našle i novajlije u eliti, Bohum i Grojter Firt, koji poslije premijerne runde ostaju na "nuli".

Tim sa Rurstadiona vratio se u Bundesligu nakon 11 sezona igranja u "Cvajti", a u prvom kolu se namjerio na Volfsburg, koji je opravdao ulogu favorita.

Stvari su po Bohum počele loše da se odvijaju već u trećem minutu, kada je zbog igranja rukom u kaznenom prostoru isključen Robert Teše.

Holandski golgeter u dresu "vukova" Vut Veghorst nije materijalizovao jedanaesterac, ali mu je samo 15 minuta bilo potrebno da nastavi tamo gdje je stao prošle sezone, u kojoj je na 34 utakmice postigao 20 golova.

Takuma Asano, koji je proljetos napustio tabor Partizana i preselio se u Bohum, odigrao je samo prvo poluvrijeme, poslije čega je mjesto na terenu prepustio Milošu Pantoviću, nekadašnjem članu drugog tima Bajerna.

Daleko gore je prošao drugi novajlija u najjačem njemačkom rangu, koji je posljednji put u Bundesligi igrao još u sezoni 2012-13.

Grojter Firt je primio čak pet golova (5:1) na gostovanju Štutgartu, koji je u intervalima od šest minuta postizao po dva pogotka u prvom i drugom poluvremenu.

Hofenhajm, za koji je od 59. minuta na terenu bio Mijat Gaćinović, deklasirao je Augsburg na gostovanju (0:4), dok pogodaka nije bilo samo na okršaju Arminije i Frajburga.

Subotnji bundesligaški program zaključiće Borusija Dortmund i Ajntraht.

BUNDESLIGA – 1. kolo

Arminija – Frajburg 0:0

Augzburg – Hofenhajm 0:4 (0:1)
/Brun Larsen 37, Adamjan 79, Ruter 88, Rudi 90+5/

Štutgart – Grojter Firt 5:1 (2:0)
/Endo 30, Klement 36, Kempf 55, 76, Al Gadiui 62 - Leveling 90+3/

Union Berlin – Bajer 1:1 (1:1)
/Avoniji 7 – Diabi 12/

Volfsburg – Bohum 1:0 (1:0)
/Veghorst 22/

Borusija D. – Ajntraht (18.30)

Nedjelja:

Majnc – RB Lajpcig (15.30)

Keln – Herta (18.30)

Igrano u petak:

Borusija M. – Bajern 1:1 (1:1)
/Plea 10 – Levandovski 42/

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt