Fudbal

Za kraj vikenda - hercegovački derbi: Široki dočekuje Velež, na Pecari vjeruju u osvajanje tri boda!

Autor Dragan Šutvić

Hercegovački derbi igra se u nedjelju od 21 čas

Izvor: Promo/NK Široki Brijeg

Šesto kolo m:tel Premijer lige BiH obilježiće derbiji, a jedan od njih igra se u nedjelju od 21 čas, kada će Široki Brijeg ugostiti Velež.

Ovu utakmicu najavio je Širokobriježana Stanko Bubalo, koji se nedavno priključio stručnom štabu seniorske ekipe.

"Četiri godine radim kao trener u mlađim kategorijama u klupskoj školi fudbala, a sada sam dobio priliku da radim sa seniorskom ekipom, što za mene predstavlja izuzetnu čast i zadovoljstvo. U ovih nekoliko dana sa ekipom, po njihovom radu, shvatio sam da su pravi profesionalci i dobra ekipa sastavljena od mlađih i iskusnijih igrača. Želim da zamolim navijače da budu strpljivi, ovi mladi igrači doći će na dobar nivo i pružaće mnogo dobrih utakmica. Dobro smo radili tokom nedjelje i spremno dočekujemo Velež", istakao je Bubalo.

Ekipa Pecare na početku sezone ima dosta problema s realizacijom - "plavi" su na pet prvenstvenih utakmica postigli samo tri gola.

"Imamo mlade napadače, Lukića i Vujinovića, i vjerujem da će oni doći do pogodaka. Teško je zbog finansiijske situacije dovesti iskusnog i kvalitetnog napadača, ali ovi momci koje imamo trude se i rade najbolje što mogu, a siguran sam da će i plod tog rada ubrzo doći", poručio je Bubalo.

Izvor: FENA/Filip Kožul

Defanzivac Širokog Brijega Marko Jurić istakao je da se njegova ekipa nakon pobjede nad Leotarom u prošlom kolu, prve nakon četiri uzastopna remija na startu prvenstva, napunila samopouzdanjem što će svakako imati uticaj u nedjeljnoj utakmici.

"Nakon Leotara, dolazi nam Velež koji je jako dobra ekipa. Dobro su se predstavili u evropskim utakmicama, ali u prvenstvo nisu ušli na najbolji način. Igramo na Pecari, pripremamo se, atmosfera je odlična i mislim da ćemo u ovoj utakmici izvući najbolji rezultat za nas", istakao je Jurić.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 6. kolo

Subota:

Sloboda – Sarajevo (19.00)

Zrinjski – Tuzla siti (21.00)

Nedjelja:

Rudar Prijedor – Borac (17.00)

Radnik – Željezničar (19.00)

Široki Brijeg – Velež (21.00)

25. avgust:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

(mondo.ba/agencije)