• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sutra fudbalski praznik u Mostaru: Zrinjski u derbiju čeka Tuzla siti, i jedni i drugi su sezonu počeli na sjajan način!

Autor Dragan Šutvić

U prve četiri utakmice, Zrinjski je osvojio 10, a Tuzla siti 12 bodova

 m:tel premijer liga bih 6. kolo zrinjski tuzla siti najava jakirović Izvor: MONDO/TV Arena sport

Predstojećeg vikenda biće odigrano pet utakmica šestog kola m:tel Premijer lige BiH, a jedan od najzanimljivijih okršaja, sutra od 21 čas, imaće Zrinjski i Tuzla siti.

I jedni i drugi u sutrašnji derbi u Mostaru ulaze u odličnom raspoloženju – Zrinjski je do sad odigrao četiri derbija (odgođen duel sa Veležom) i uknjižio deset bodova, uz gol-razliku 10:1, dok su Tuzlaci u prva četiri meča (odgođen meč sa Borcem) upisali isto toliko pobjeda, pa se trenutno nalaze na drugom mjestu, iza gradskog rvala Slobode (13), koja ima i meč više.

Možda će vas zanimati

"Do sada smo igrali samo derbije sa ekipama koje pretenduju na prva tri mjesta. Tuzla siti ima četiri pobjede iz četiri utakmice, radi se o pravom, istinskom derbiju po formi, uspješnosti, svemu! Jedva čekamo utakmicu, da vidimo gdje smo i šta smo. Kolega Musemić je stvorio stvarno jedno dobru ekipu, sa dosta kvalitetnih individualaca koji mogu da riješe utakmicu. Očekujem tešku utakmicu, kao i uvijek, ali i od nas očekujem da nastavimo kontinuitet dobrih nastupa i igara, pa ćemo vidjeti šta će nam to donijeti", rekao je u najavi utakmice Sergej Jakirović, trener "plemića".

Zrinjski je do sada remizirao (0:0) sa Širokim Brijegom, potom trijumfovao nad oba sarajevska premijerligaša (Sarajevo 0:2 i Željezničar 3:0), ali posebno se izdvaja pobjeda nad Borcem, aktuelnim šampionom BiH, na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Izvor: FENA/HŠK Zrinjski

Bilo je 1:5, što je uslovilo promjenu na trenerskoj klupi Banjalučana.

"Svaka pobjeda diže samopouzdanje, pogotovo u ovakvim derbijima i pogotovo u Banjaluci, gdje Zrinjski nije pobijedio od 2009. godine. Na kraju je ispalo lagano, ali nije nimalo bilo tako. Morali smo da damo maksimum, sve od sebe, da postignemo golove, da odigramo stvari koje smo se dogovorili, da Borac limitiramo u nekim stvarima. Žao mi je samo primljenog gola jer smo se pripremali za Vranješa u najavi utakmice, ali to je njegov kvalitet. Vođeni tom utakmicom, sigurno da želimo da nastavimo u tom smjeru", istakao je Jakirović.

Utakmicu će direktno prenositi TV Arena sport.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 6. kolo

Subota:

Sloboda – Sarajevo (19.00)

Zrinjski – Tuzla siti (21.00)

Nedjelja:

Rudar Prijedor – Borac (17.00)

Radnik – Željezničar (19.00)

Široki Brijeg – Velež (21.00)

25. avgust:

Leotar – Posušje (17.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC