Fudbal

"Bili smo bolji, trebalo je da pobijedimo!" Trener Borca žali za bodovima, strateg "rudara": Igrali smo protiv 12 igrača

Autor Dragan Šutvić

Evo šta su u odjavi meča u Prijedoru rekli treneri Nemanja Miljanović i Nikica Milenković

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Šesto kolo m:tel Premijer lige BiH donijelo je krajiški derbi, okršaj Rudar Prijedora i Borca, koji je završen remijem – 1:1.

"Rudari" su tako došli do petog boda u sezoni, dok Borac, šampion BiH, ni iz petog pokušaja ove sezone nije uspio da trijumfuje.

"Mislim da smo u ovih 98 minuta koliko se igralo bili bolja ekipa. Stvorili smo više šansi, bili smo realno bolja ekipa, ali čestitam Rudaru na izuzetnoj borbenoj igri. Borbenošću i zalaganjem zaslužili su da dođu do ovog boda", rekao je za TV Arena sport trener Borca Nemanja Miljanović.

Prvi put ove sezone, na terenu su se, u jednom trenutku, našla dva klasična napadača Borca. U finišu su u tandemu zaigrali Jovo Lukić i Panajotis Moraitis.

"Naravno, trenutno smo posljednji na tabeli i da bismo izašli iz krize, nama su potrebni bodovi. Prije utakmice sam rekao da smo favoriti, da imamo bolji igrački kadar i smatram da smo ekipa koja je trebalo da osvoji sva tri boda u ovom meču", istakao je Miljanović.

Sa druge strane, Nikica Milenković nije previše govorio o igri, već – o arbitrima.

"Želim da pohvalim moje fudbalere, koji su danas igrali protiv 12 igrača. O 12. igraču ne volim da pričam, ne volim da komentarišem sudije, ali Borac je veliki tim, veliko ime i ne treba mu ovo... Rudar Prijedor je danas pokazao karakter, kad je najteže, i moram još jednom da pohvalim svoje igrače. Veoma sam ponosan na njih", izjavio je strateg Prijedorčana.

U narednoj rundi, Borac će ugostiti Radnik, dok će Rudar Prijedor u goste Tuzla sitiju.